09. 11. 2018 - 09:08
DINAMO HISTORIJSKI PODVIG SLAVI NA SRPSKI NAČIN: Evo kako je...
907
Shares
DINAMO HISTORIJSKI PODVIG SLAVI NA SRPSKI NAČIN: Evo kako je viđen uspjeh Modrih!

SRPSKI MEDIJI O PLASMANU DALJE HRVATSKOG VELIKANA

DINAMO HISTORIJSKI PODVIG SLAVI NA SRPSKI NAČIN: Evo kako je viđen uspjeh Modrih!

Sport.ba
09. 11. 2018 - 09:08
0
Shares

Amer Gojak bacio je u trans "Maksimir", a srpski mediji popratili su veliki uspjeh Dinama u Evropa ligi. Telegraf naslovnicu sportske rubrike otvara priloženim tekstom i naslovom u zaglavlju. Ističe da je prvak Hrvatske historijski uspjeh proslavio "na srpski".

2

"Skoro pola stoljeća čekali su Modri na ovakav rezultat, a kada su konačno uspjeli, pobjedom od 3:1 nad prvakom Slovačke, po nevjerovatnoj magli na Maksimiru, gdje su uvjeti za igru bili ispod granice regularnosti, slijedilo je veliko slavlje u svlačionici.

dinamo-zagreb

Na repertoaru su bili srpski narodnjaci. Čuvena pjesma Mitra Mirića - Ne može nam niko ništa, koja je i omiljena pjesma Zdravka Mamića, doskorašnje alfe i omege kluba, koji je trenutno u bijegu i boravi u Bosni i Hercegovini, jer mu u Hrvatskoj prijeti zatvor.

Uz tu pjesmu su neki nogometaši zaplesali i kolo, a puštena je i pjesma Sinana Sakića - Trezan. Igrači Dinama i članovi stručnog štaba u deliriju su pjevali i slavili historijski uspjeh kluba iz Zagreba."

amer-gojakKurir također ističe "istorjski uspjeh Hrvata", a u nastavku naslova piše "Dinamo iz Zagreba kroz gustu maglu do proljeća u Evropi poslije 49 godina!"

dinamo-zg

Isti izvor navodi: "Na Maksimiru se slavilo! Dinamo je pobijedio Spartak iz Trnave 3:1 i s maksimalnim učinkom u četiri utakmice i matematički osigurao prolaz u nokaut fazu. Modri će igrati proljeće u Europi poslije 49 godina! Duel u Zagrebu odigran je po magli. Igrači su jedva mogli vidjeti što se događa, a u takvim uvjetima bolje se snašao domaćin."

gojak-proslava

hajrovic-dinamo

hajrovic-olmo-dinamo

gojakgoool

drgqraax4aazlh

drghu2bxgauwmk2drghu2bxgauwmk2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti