08. 11. 2018 - 22:07
REAL ZABACIO UDICU U BRAZIL: Najveći svjetski talenti na...
907
Shares
REAL ZABACIO UDICU U BRAZIL: Najveći svjetski talenti na radaru Los Blancosa

PRIMERA

REAL ZABACIO UDICU U BRAZIL: Najveći svjetski talenti na radaru Los Blancosa

Sport.ba
08. 11. 2018 - 22:07
0
Shares

Kraljevski klub je za 45 miliona eura kupio igrača o kome se ovih dana mnogo priča Viniciusa Juniora, kome je tek 18 godina, a sljedeće godine će se na "Santiago Bernabeu" preseliti i godinu dana mlađi Rodrigo Goes,sa kojim saradnja ne može da bude ozvaničena dok ne postane punoljetan, tako da će do tada nositi dres Santosa.

vinicius

Realov čovjek od povjerenja je Juni Kalafat i sam Brazilac, koji skautira mlade sunarodnike i ima obavezu da brzo reaguje i obavijesti poslodavce iz Madrida, kako se u priču ne bi uključili i neki drugi evropski klubovi i "oteli" im nekog od talenata.

Mi vam predstavljamo neke od najtalentovanijih fudbalera Brazila rođenih poslije 2000. godine koji bi mogli da krenu stopama Vinisiusa Juniora i Rodriga i potpišu za najveći klub na svetu.

Viktor Gabrijel je 18-godišnji napadač Flamenga, koji se posebno istakao na ovogodišnjem "Kopinhu", takmičenju za najbolje mlade fudbalere, koje se tradicionalno održava u Sao Paolu. Brz, inteligentan, kreativan, moćan, individualac...Debitovao je za prvi tim i ostavio sjajan utisak, tako da se očekuje da ono najbolje tek pokaže.

Alan je tek punoljetni vezista Palmeirasa, inače saigrač Viniciusa iz omladinske reprezentacije. Niskog težišta, slične građe poput Messija, skrenuo je pažnu na sebe brzinom i driblinzima, koje je prikazao na Svjetskom prvenstvu u Indiji za igrače do 17 godina. Od tada je pod radarom više evropskih klubova.

Juri Alberto iako ima tek 17 godina, već ima veliko iskustvo u seniorskom fudbalu. Fudbaler Santosa je pored utakmica u brazilskom prvenstvu briljirao i u tamošnjem Kupu, u čijem je finalu postigao gol. Iako nosi broj devet ne može se reći da je klasičan špic jer se odlično snalazi i na krilu, na koje ga trener često stavlja. Brazilski mediji pišu da na ma kojoj poziciji da igra ne predstavlja mu problem da nekad već poslije prvog kontakta sa loptom postigne gol.

Juri Cezar je Viniciusov nasljednik u Flamengu. Ovaj 17-godišnjak svojim prodorima po lijevoj strani, driblinzima i spektakularnim golovima je u stanju da "omađija" gledaoce. U Brazilu se već uveliko piše i priča o tome da je na meti Reala.

Kaio Jorge je jedan od najmlađih fudbalera u brazilskom prvenstvu. Napadač, odličnih fizičkih predispozicija se odlično snalazi sa loptom i ne djeluje kao da mu je tek 16 godina. U januaru je fantastično igrao na "Kopinhu", na kome će zbog godina imati pravo na nastupa još dvije godine.

I za kraj smo ostavili najmlađeg, ali ništa manje talentovanog 15-godišnjeg napadača Palmeirasa Gabrijela Verona. Fudbaler rođen 2002. godine je zapao za oko Madriđanima, kada im je dao gol u finalu Svjetskog klupskog prvenstva za juniore, u kome je na kraju njegov tim slavio sa 4:2. Veron je u tom meču terorisao odbranu Los Blancosa, zbog čega je na kraju zasluženo dobio nagradu za igrača utakmice. Ima zadivljujuću igru desnom nogom i u toku cijele utakmice stvara šanse za svoj tim, bilo u klubu ili reprezentaciji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti