08. 11. 2018 - 18:34
SPISAK ENGLESKE: Southgate vraća Rooneya, pozvao i velikog talenta
907
Shares
SPISAK ENGLESKE: Southgate vraća Rooneya, pozvao i velikog talenta

LIGA NACIJA

SPISAK ENGLESKE: Southgate vraća Rooneya, pozvao i velikog talenta

Sport.ba
08. 11. 2018 - 18:34
0
Shares

Engleski selektor Gareth Southgate objavio je popis igrača za iduće reprezentativne akcije, a ono što se šuškalo danima, dobilo je sad i službenu potvrdu - Wayne Rooney vraća se u nacionalnu vrstu!

Doduše, samo na jednu utakmicu, prijateljski dvoboj sa SAD-om 15. novembra. Ali svakako je povratak najboljeg strijelca u historiji Albiona svojevrsna senzacija.

wayne-rooney-england-3378111

U tom dvoboju Rooney će nastupiti jer je sam susret humanitarnog karaktera, skupljat će se novac za Rooneyevu dobrotvornu organizaciju. Istovremeno, on će upisati 120. nastup za Englesku, a pokušat će podebljati konto pogodaka. Trenutačno je na 53.

Nakon te utakmice na Wembleyu, ponovo će aktuelni napadač MLS momčadi DC United objesiti (reprezentativne) kopačke o klin. I neće biti dio zadnje utakmice Engleske u grupi Lige nacija, s Hrvatskom, tri dana kasnije.

southgate

No zato se jedan drugi igrač nada nastupiti u oba dvoboja, Bournemouthov napadač Wilson. Nakon što se dokazao u ovoj sezoni Premier lige, i to unatoč problemima s povredama, 26-godišnjak je dobio premijerni poziv pod nacionalni stijeg. Dosad je ubilježio tek nastupe za U21 vrstu. Zanimljivo, također pod Southgateom!

callum-wilson-bournemouth-3353496Nije senzacija iz Bournemoutha jedino malo iznenađenje na popisu. Evertonov defanzivac Keane se vraća u konkurenciju prvi put nakon oktobra 2017. A nakon što su propustili posljednju utakmicu reprezentacije, vraćaju se u kadar i Jesse Lingard (Man. Utd), Dele Alli (Tottenham), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) te Fabian Delph (Man. City).

Sjajni mladi napadač dortmundske Borussije Jadon Sancho opet je 'unutra', nakon što je nastavio s dobrom formom u njemačkom klubu poslije premijernog nastupa za Englesku u 0:0 remiju s Hrvatskom.

j-sancho

Zbog povreda ovu reprezentativnu akciju propuštaju Mason Mount, mladac iz Chelseaja koji je na posudbi u Derby Countyju, te Leicesterov dvojac - Harry Maguire i James Maddison.

Kadar Engleske:

Golmani: Marcus Bettinelli, Jack Butland, Alex McCarthy, Jordan Pickford

Obrana: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Lewis Dunk, Joe Gomez, Michael Keane, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker

Veza: Ross Barkley, Dele Alli, Fabian Delph, Eric Dier, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ruben Loftus-Cheek, Harry Winks

Napad: Harry Kane, Marcus Rashford, Wayne Rooney*, Jadon Sancho, Raheem Sterling, Danny Welbeck, Callum Wilson. (* - samo utakmica sa SAD-om)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti