08. 11. 2018 - 18:20
UEFA NEĆE SJEDITI SKRŠTENIH RUKU: Zbog sinoćnjeg skandala biće...
907
Shares
UEFA NEĆE SJEDITI SKRŠTENIH RUKU: Zbog sinoćnjeg skandala biće uvedene PROMJENE

LIGA PRVAKA

UEFA NEĆE SJEDITI SKRŠTENIH RUKU: Zbog sinoćnjeg skandala biće uvedene PROMJENE

Sport.ba
08. 11. 2018 - 18:20
0
Shares

Teško je zamisliti nokaut fazu Lige prvaka bez sudijskih repova, ali to bi se moglo promijeniti ove sezone. UEFA razmišlja o ubrzanom uvođenju VAR-a u elitno klupsko takmičenje Ligu prvaka, javlja britanski BBC.

Posljednja u nizu kontroverznih odluka koja je potaknula UEFA-u na djelovanje bio je bizarni penal Manchester Cityja protiv Šahtara. Raheem Sterling je pri pokušaju udarca zakačio travnjak i završio na podu, a sudac Viktor Kassai pokazao je na bijelu tačku.

''To nije bio penal. VAR ne postoji u Uefi i to je veliki problem'', rekao je nakon utakmice Pep Guardiola, dok se Sterling ispričao sudiji, rekavši da nije imao namjeru isprovocirati penal.

guardiola

''Sudiji mora pomoći tehnologija. Nije lijepo zabiti na taj način, ali dogodilo se i nama prošle sezone protiv Liverpoola, pa smatram da sucima treba pomoć'', dodao je Guardiola prisjetivši se prošlosezonskog četvrtfinala Lige prvaka, u kojem je nekoliko spornih odluka na štetu njegovog tima pomoglo Redsima.

Engleski Times još uoči sezone pisao je kako UEFA planira uvesti VAR od četvrtfinala, a taj bi se rok mogao još pomaknuti.

U krovnoj europskoj fudbalskoj organizaciji sve je glasnije mišljenje da je dovoljno sudaca obučeno za upotrebu VAR-a i tehnologija bi se mogla uvesti i ranije. Sljedeći sastanak na rasporedu je početkom decembra, kada bi se mogla znati odluka Uefe

(Sport.ba)

Učitaj još novosti