08. 11. 2018 - 15:46
Kovačević: Predstavljanje novog selektora Zmajeva naredne sedmice!
907
Shares
Kovačević: Predstavljanje novog selektora Zmajeva naredne sedmice!

DIREKTOR POTVRDIO

Kovačević: Predstavljanje novog selektora Zmajeva naredne sedmice!

Sport.ba/Agencije
08. 11. 2018 - 15:46
0
Shares

Siniša Kovačević, direktor košarkaške reprezentacije BiH, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da će novi selektor bh. tima biti imenovan do kraja ove sedmice, a javnosti predstavljen početkom naredne. Dodao je da je okupljanje bh. košarkaša za nastavak nadmetanja u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini zakazano za 25. novembar u Zenici.

Iako je rekao da on već sada zna ko će biti naredni selektor košarkaške reprezentacije BiH, Kovačević je istakao da će to biti potvrđeno tek kada dobije pismeno odobrenje od svih devet članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. Ono što je mogao otkriti jeste da će selektor biti Denis Bajramović ili Vedran Bosnić, trenerska imena koja su se posljednjih dana u bh. javnosti i spominjala kao najozbiljniji kandidati.

“Mislim da znam ko je novi selektor, ali čekam da mi članovi Upravnog odbora to potvrde pismeno. A, kada oni potvrde obavijestićemo javnost. Jutros sam im poslao prijedlog i očekujem da ta procedura uskoro bude završena, možda već do kraja dana ili sutra. Bez njihove saglasnosti ne mogu reći ko je novi selektor, odnosno koga smo predložili. Taj čovjek je izabran od strane Komisije u kojoj su bili Tihomir Mustapić, predsjednik Stručne komisije, predsjednik saveza Mirza Teletović, potpredsjednik Dalibor Miloš i ja. Izabrali smo, po našem mišljenju. najboljeg kandidata“, kazao je Kovačević za AA i dodao:

“U međuvremenu smo Upravni odbor obavještavali o svemu. Zašto smo za ili protiv nekih kandidata, kako su tekli razgovori... Na kraju smo došli do jednog imena. Nažalost sve se to oteglo iz nekih objektivnih i neobjekitvnih razloga koji su uticali.“

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti