07. 11. 2018 - 21:20
Za Ibrahimovića se još ne zna sigurno, ali zato se ova LEGENDA...
907
Shares
Za Ibrahimovića se još ne zna sigurno, ali zato se ova LEGENDA vraća u Milan!

BIO DIO SJAJNE POSTAVE MILANA

Za Ibrahimovića se još ne zna sigurno, ali zato se ova LEGENDA vraća u Milan!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 21:20
0
Shares

Posljednjih dana naveliko se priča o povratku Zlatana Ibrahimovića u redove Milana. Kako prenose talijanski mediji, taj transfer koji se navodno trebao rasplesti u januaru sve je dalje od realizacije. Međutim, uprava Rossonera paralelno radi na dovođenju drugog bivšeg igrača u svoje redove.

zlatan3

Riječ je o Alexandreu Patu koji trenutno igra u odličnoj formi za kineski Tianjin Quanjian. Legendarni Brazilac, koji je na San Siru proveo šest sezona, prije desetak je dana postigao hat-trick za svoj klub, a sve češće podsjeća na svoje najbolje dane prije nego su ozljede uzele maha.

alexandre-pato

Kako prenose talijanski mediji, sportski direktor milanskog velikana, Leonardo, u konstantnim je kontaktima i pregovorima sa 29-godišnjim napadačem, a bivši brazilski reprezentativac i sam je izrazio želju za povratkom na sjever Italije. Čeka se samo potvrda da je transfer Ibrakadabre propao, kako bi se 'romansa' između talijanskog gianta i brazilskog nogometaša dobila drugi nastavak.

milan

Nakon šest godina provedenih u redovima Milana, Pato se - ponukan ozljedama koje su usporile njegov strelovit razvoj u Italiji – odlučio na povratak u domovinu.

Tamo je u dvije godine igrao za Corinthians i Sao Paulo, da bi potom odigrao polusezonu u Chelseaju. U Londonu je odigrao samo dvije službene utakmice, ali nakon odlazi u Villarreal, a kineski klub je 2017. godine za njega dao 18 miliona eura. U dosadašnjih 53 nastupa, Brazilac je zabio 31 pogodak za kineski klub, a čini se kako je s tim zaslužio povratnu kartu za Milano.

alexandre-pato-tianjin

pato

alexandre-pato1

ac-milan

(Sport.ba)

Učitaj još novosti