07. 11. 2018 - 18:14
Nakon loših partija u dresu Reala Luka Modrić dobio 'POSEBAN'...
907
Shares
Nakon loših partija u dresu Reala Luka Modrić dobio 'POSEBAN' status!

HRVAT U JAKO LOŠOJ FORMI

Nakon loših partija u dresu Reala Luka Modrić dobio 'POSEBAN' status!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 18:14
0
Shares

Fudbaleri Real Madrida uspjeli su konačno povezati dvije pobjede. Nakon rutinske pobjede u kupu nad niželigašem Melillom (4-0), Kraljevski klub je pod vodstvom novog trenera Santiaga Solarija došao i do druge pobjede ovog vikenda pobijedivši na Santiago Bernabeuu trenutno devetoplasiranu momčad španskog prvenstva, Valladolid.

real

Realovci su pobijedili 2-0, zabivši golove tek pred kraj utakmice, a ponovno je lošu predstavu pružio kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije, Luka Modrić.

Hrvatska 'desetka' već mjesecima ne igra na nivou na kakvom su svi navikli od njega, a najveći razlog definitivno je duga prošla sezona koja je kulminirala finalom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

modric9

U klubu su svi svjesni da je Modrić blijeda sjena od lanjskog Luke, a Sportske novosti prenose kako je uprava Reala angažovala kondicijskog trenera Antonija Pintusa – kojega je svojedobno doveo Zidane – da vrati svježinu i energiju kod igrača.

pintus

Najbolji igrač svijeta ove sezone sam je priznao nakon pobjede nad Romom u Ligi prvaka da ga je Mundijal iscrpio i fizički i mentalno te da će mu trebati vremena da se vrati na najviši nivo.

modric

Sportske prenose riječi španske novinarke Aranche Rodriguez koja smatra da bi se Modrić s novim kondicijskim trenerom Pintusom već u januaru mogao vratiti u formu.

modric99

(Sport.ba)

Učitaj još novosti