06. 11. 2018 - 12:14
COPA LIBERTADORES: Donijeta odluka o FINALU i neće se svidjeti...
907
Shares
COPA LIBERTADORES: Donijeta odluka o FINALU i neće se svidjeti nikome!

U FINALU BOCA I RIVER

COPA LIBERTADORES: Donijeta odluka o FINALU i neće se svidjeti nikome!

Sport.ba
06. 11. 2018 - 12:14
0
Shares

Finale najprestižnijeg južnoameričkog fudbalskog natjecanja Copa Libertadores u kojem će se sastati argentinski klubovi Boca Juniors i River Plate igrat će se bez gostujućih navijača.

Tu odluku donijeli su predstavnici klubova, samo nekoliko dana nakon što je argentinski predsjednik Mauricio Macri izjavio kako će biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Macri je dodao kako će finale Cope biti prilika da Argentinci pokažu da se nogomet može igrati bez navijačkih nereda.

boca-river-a1

Njegove izjava bile su u suprotnosti sa zabranom prisustva gostujućih navijača u argentinskom nogometu koja je na snazi od 2013. godine i čiji je cilj smanjenje nasilja na stadionima.

Prvi put u historiji u finalu Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije evropske Lige prvaka, igrat će dva argentinska kluba - Boca Juniors i River Plata.

boca-river-fb

Prva utakmica finala igrat će se 10. novembra na Bonboneri, stadionu Boca Juniorsa, a uzvrat je 24. novembra na stadionu Monumental Antonio Vespucio Liberti.

Zadnje slavlje Boce u Copa Libertadoresu bilo je 2007. Ukoliko pobijedi to će joj biti sedmi naslov i tako bi se izjednačila s još jednim argentinskim klubom Independienteom. River Plati će, ukoliko osvoji Libertadores kup, to biti četvrti naslov.

bocariver

river

(Sport.ba)

Učitaj još novosti