04. 11. 2018 - 19:07
Đoković izjavom o Khachanovu izazvao ODUŠEVLJENJE publike u...
907
Shares
Đoković izjavom o Khachanovu izazvao ODUŠEVLJENJE publike u Parizu, Khachanov uzvratio istom mjerom!

RUS OSVOJIO MASTERS U PARIZU

Đoković izjavom o Khachanovu izazvao ODUŠEVLJENJE publike u Parizu, Khachanov uzvratio istom mjerom!

Sport.ba
04. 11. 2018 - 19:07
0
Shares

Novak Đoković poražen je u finalu mastersa u Parizu od Karena Khachanova sa 7:5, 6:4. Ipak, srpski teniser će od ponedjeljka ponovo biti prvi reket svijeta.

Novak je nakon meča biranim riječima govorio o protivniku.

"Hvala publici koja je bila sjajna tokom cielog turnira. Čestitke Khachanovu na ovom meču, bio je sjajan, zaslužio je trofej i želim mu sve najbolje u budućnosti. Zahvalnost organizatorima, ovo je Pariz koji ima veliku tradiciju u ovom sportu."

khachanov

I Rus je također imao samo riječi hvale za Đokovića.

"Ovo je najveća pobjeda u karijeri i ne mogu biti sretniji. Nije moglo ljepše, pošto sam osvojio posljednji turnir u sezoni, i to masters. Novak je prvi na svijetu i to sve govori. Čestitam Novaku na sjajnoj godini. Znam da ćeš ponovo biti broj jedan od ponedjeljka. Ti si istinski šampion u ovom sportu i velika si inspiracija mnogima u ovom sportu", rekao je Khachanov.

khachanov4

"Sanjao sam da završim sezonu na ovakav način. Nadam se da ću jednog dana stići Novaka... To neće biti lako, ali pokušat ću. Naredne sezone su mi ciljevi kao i ovogodišnji, da budem što je moguće bolji. Želim da nastavim vrijedno da treniram sa svojim timom i da se borim sa najvećim igračima kao što je Đoković", dodao je Khachanov.

khachanov1

khachanov2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti