03. 11. 2018 - 17:33
Još jedan debakl Kovača i ekipe, Borussia bježi sve dalje!
907
Shares
Još jedan debakl Kovača i ekipe, Borussia bježi sve dalje!

BUNDESLIGA

Još jedan debakl Kovača i ekipe, Borussia bježi sve dalje!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 17:33
0
Shares

Deseto kolo Bundeslige zamalo je donijelo nove muke za Niku Kovača... Njegov Bayern na Allianz Areni dočekao je Freiburg nakon dvije prvenstvene pobjede zaredom, a od Nike i ekipe očekivala se - lagana pobjeda.

Međutim, to se i nije baš dogodilo, a usprkos bavarskoj dominaciji, gosti su odolijevali njihovim pokušajima punih 80 minuta sve dok se nje ukazao Serge Gnabry briljantnim solo-pogotkom te se činilo kao da je donio sva tri boda... 

A onda šok! U 89. minuti Holer dočekuje lijepu loptu Guntera i zabija je u bavarsku mrežu za izjednačenje 1:1 te još jedan kiks Nikinih momaka...

A Borussia Dortmund sada je još dalje. Nakon deset kola žuti su četiri boda ispred! Mlada i potentna momčad gostovala je kod Wolfsburga te s laganih 1:0 slavila, a zaslužan je za vodstvo bio Marco Reus u 27. minuti.

Leverkusen je na domaćem terenu dočekao Hoffenheim, a gosti su ih razbili s uvjerljivih 4:1... No statistika bi rekla da je rezultat potpuno drukčiji! Znatno veći broj udaraca uputili su domaćini, ali napadači nisu bili efikasni, a Jedvaj je zajedno s ostatkom odbrambenog društva očito dopuštao previše izglednih prilika...

Andrej Kramarić nije nastupio za goste, a strijelci pobjedničke momčadi bili su Grifo, Nelson te Joelinton koji je zabio dva pogotka.

U dvoboju dvaju momčadi s dna tablice, Schalke je savladao Hannover s 2:1. Poveli su domaćini iz Gelsenkirchena penalom Bentaleba u 57. minuti, a u 70. gosti izjednačuju... Schalkeu je onda trebalo manje od minutu da uzvrati i vrati vodstvo! Lijepu akciju u 71. minuti zaključio je Embolo te donio sva tri boda i bježanje dalje od zone ispadanja za domaćine, a uvjerljivih 3:1 donio je Uth u 85. minuti.

Izgledalo je kao da će Augsburg i dalje nastaviti u dobroj formi, no nakon vodstva u većem dijelu utakmice, Muhl je u 88. minuti donio - izjednačenje za Nurnberg te razočaravajuć nastup za domaćine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti