02. 11. 2018 - 14:33
PREDSJEDNIK SRBIJE JASAN:"Dogovorili smo da se kandidujemo za...
907
Shares
PREDSJEDNIK SRBIJE JASAN:

KOMŠIJE OZBILJNE

PREDSJEDNIK SRBIJE JASAN:"Dogovorili smo da se kandidujemo za organizaciju SP 2030."

Sport.ba
02. 11. 2018 - 14:33
0
Shares

Srbija želi organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine! Ova informacija o zajedničkoj kandidaturi potvrđena je  iz izvora bliskih predsedništvu Srbije.

Naime, poslije sastanka lidera u regionu, očigledno je dogovoreno da Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska podnesu zvaničnu kandidaturu za organizaciju ovog takmičenja.

Ovu informaciju potvrdio je i Aleksandar Vučić, koji je rekao da je inicijalna ideja potekla od premijera Grčke Aleksisa Ciprasa.

"Želimo kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2030. godine. Ideja je potekla od Ciprasa, to moram da priznam. Biće to prilika da unaprijedimo stadione i infrastrukturu. Glavni protivkandidati su nam Urugvaj, Argentina i Paragvaj." - poručio je Vučić, koji je dodao da se planira i kandidatura za Evropsko prvenstvo 2028. godine.

aleksandar-vucic
Do sada su zajedničku kandidaturu organizaciju Mundijala 2030. podnijeli Urugvaj, Argentina i Paragvaj, kao i Maroko, koji samostalno želi da organizuje najveće fudbalsko takmičenje.

Očekuje se da uskoro zajedničku kandidaturu podnesu Kamerun i Egipat, kompletno Ujedinjeno kraljevstvo sa Republikom Irskom, kao i Španija i Portugalija iz Evrope, ali i Južna i Sjeverna Koreja, Kina i Japan.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti