01. 11. 2018 - 15:38
KHABIB GUBI STRPLJENJE: "Neka me izbace na 10 godina ako hoće,...
907
Shares
KHABIB GUBI STRPLJENJE:

JOŠ SE ČEKA ODLUKA

KHABIB GUBI STRPLJENJE: "Neka me izbace na 10 godina ako hoće, ja se tamo više ne vraćam!"

Sport.ba
01. 11. 2018 - 15:38
0
Shares

Prošlo je skoro mjesec dana od meča Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora koji je na kraju završio neviđenim skandalom a Sportska komisija  još nije donijela konačnu odluku u vezi tog slučaja, osim što je dala polovinu zarade rusko-degestanskom borcu, odnosno milion dolara dok se proces ne završi.

Aktuelnom UFC prvaku to izgleda već pomalo ide na živce, te je u Turskoj, gdje trenutno boravi u posjeti na poziv predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, otvoreno rekao šta misli o svemu tome.

khabib

"Oni su se već sastajali i ništa nisu odlučili. Žele da im dođem na sljedeće saslušanje, ali ja smatram da nisam kriv. Ja sam samo završio ono što je inicirano prije meča. Ja nisam kriv i oni neka sude onom ko jeste!", poručio je Khabib.

khabib3
 
"Branio sam svoju čast, porodicu i religiju. Neću ići na suđenje u Las Vegas, pa neka mi uzmu i sve pare koje sam zaradio i izbace me na 10 godina. Meč sam završio po pravilima, a onda sam završio i posao. Nikada im neću tamo otići, neka rade šta god hoće"

floyd-mayweather-khabib-nurmagomedov

Dotakao se i potencijalnog meča sa Floydom Mayweatherom mlađim koji je prije godinu dana također dosta uvjerljivo pobijedio Conora McGregora.

"Ako dođe do meča sa Mayweatherom, jedan će htjeti da to bude po bokserskim, a drugi po MMA pravilima."

mayweather-mcgregor

Nedavno je i šef UFC-a, Dana White izjavio da se taj meč može održati samo po UFC pravilima pa je pitanje kako bi se mogao naći kompromis u svemu ovome.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti