31. 10. 2018 - 10:25
"ISKRENO, KAJEM SE ŠTO SAM IKADA ZAIGRAO ZA HRVATSKU" Hrvatski...
907
Shares

RAZOČARAN JE

"ISKRENO, KAJEM SE ŠTO SAM IKADA ZAIGRAO ZA HRVATSKU" Hrvatski reprezentativac izjavom šokirao regiju

Sport.ba
31. 10. 2018 - 10:25
0
Shares

Hrvatski košarkaš i igrač Philadelphia 76ersa Dario Šarić kazao je kako bi bolje igrao za kluba da nije bilo obaveza za reprezentaciju ovog ljeta.

Šarić je 2014. godine izabran kao 12. pik od strane Philadelphije na NBA draftu, a dvije godine kasnije je iz Anadolu Efesa je konačno stigao u Philadelphiju i krenuo sa nastupima u najboljoj ligi svijeta.

saric2

Za reprezentaciju Hrvatske je debitovao 2010. godine i od tada se odazivao na svaki poziv u reprezentaciju bez obzira ko je bio selektor i koje takmičenje je bilo u pitanju.

Ovog septembra Šarić je pokušao pomoći svojoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali u tome nije imao uspjeha.

dario-saric-hrvatska

Naime, Hrvatska četiri meča prije kraja kvalifikacija dijeli posljednje mjestu u grupi sa Holandijom sa 3 pobjede i 5 poraza.

"Igranje za Hrvatsku mi mnogo znači, ali kroz glavu prolazi... možda ako preskočite neko ljeto bit ćete bolji igrač. Imao bih više vremena da provedem u SAD da radim na svojoj igri. Apsolutno, mislim da bih bio bolji igrač da posljednjih pet, šest godina nisam bio u reprezentaciji u svim takmičenjima. Mislim da bih bio bolji igrač, ali na kraju dana, sve se svodi na pobjede, a uvijek želite pobjede sa svojom reprezentacijom," rekao je Šarić

"Toliko je teško pričati o tome. Za mene je stvarno važno. Možda sam pogrešan put izabrao, možda sam u pravu, ali stvarno uživam u tome što sam u reprezentaciji i igram sa tim momcima i predstavljam svoju zemlju."

saric4

Ove sezone Šarić u prosjeku bilježi 12 poena, uz 7.8 skokova i 2.5 asistencije po utakmici.

saric

saric3

 

Učitaj još novosti