30. 10. 2018 - 10:00
TRANSFER NIKAD BLIŽI: Barca ga stavila na transfer listu,...
907
Shares
TRANSFER NIKAD BLIŽI: Barca ga stavila na transfer listu, jedan od najvećih klubova svijeta  - ŽELIMO GA!

KLOPP ŽELI DEMBELEA

TRANSFER NIKAD BLIŽI: Barca ga stavila na transfer listu, jedan od najvećih klubova svijeta - ŽELIMO GA!

Sport.ba
30. 10. 2018 - 10:00
0
Shares

Pouzdani RAC1 javio je nakon El Clasica da je Barcelona saopštila Ousmane Dembeleu da može potražiti novu sredinu već u januaru. Bivši ofanzivac Borussije Dortmund nikako se ne uspijeva uklopiti među Katalonce, kasni na treninge i okupljanja ekipa, loše se hrani... More je problema, a i partije na terenu su mu opet sve skromnije. Istina, asistirao je Arturu Vidalu za peti pogodak protiv Reala, ali premalo je.

Ousmane Dembele je prošlog ljeta za 115 miliona eura došao na "Nou Camp" i to nakon što je uspio isforsirati transfer iz redova Borussije Dortmund. Mladi Francuz se ipak nije snašao prema očekivanjima, sporo se uklapao u sam tim i sistem igre, a u posljednje vrijeme često kasni i na treninge.

Uz to, forma mu poprilično varira, a izgleda kako su dani francuskom krilnom igraču u Kataloniji odbrojeni. Dembele se nije najbolje snašao u katalonskom klubu, a njegov neprofesionalizam je zapanjio saigrače. Pod posebnim se povećalom Dembele našao nakon što je zakasnio na okupljanje uoči utakmice Lige prvaka protiv Rome. Umjesto u 19, došao je u 19:25 pa ga je trener Ernesto Valverde ostavio na klupi. Za nagradu! 

valverde

Uz to, Rafinha je odlično iskoristio nenadanu priliku i dao vodeći pogodak protiv Intera, a danas se uveliko nagađa o odlasku bivšeg napadača Borussije iz Barcelone. Španski nogometni tabloid Don Balon piše kako je Luis Suarez zatražio da Dembele ode iz kluba, a umjesto njega Urugvajac traži angažman Mohameda Salaha. Navodno Egipćanin nije zadovoljan ove sezone u Liverpoolu, a sve bi se odradilo u zamjeni Dembele za Salaha. Naravno, Katalonci bi ponudili i nešto u kešu... Međutim, to je zaista teško izvodivo.

salah

Mladi francuski krilni napadač sigurno neće imati problema oko pronalaska novog kluba, a među prvim zainteresovanim spominju se Arsenal i Chelsea. Međutim, sigurno je u igri i Jurgen Klopp. Trener Liverpoola, jasno je dao do znanja šta misli o mogućem angažmanu talentovanog veznjaka i ne sumnjamo da bi imao početnu prednost u razgovorima s Dembeleom.

klopp

„On je na tržištu? E sad sam zainteresovan. Ne komentarišem nikad glasine oko transfera, tako da je ovo puno više što bi inače rekao“, izjavio je njemački stručnjak.

dembele2

To je bilo dovoljno navijačima Liverpoola na društvenim mrežema koji su odmah počeli kalkulisati kako bi izgledala njihova momčad ako bi doveli ovog sjajnog krilnog napadača...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti