30. 10. 2018 - 09:07
SLOVENAC ZALUDIO AMERIKU: Spektakularna patrija Dončića, prve...
907
Shares
SLOVENAC ZALUDIO AMERIKU: Spektakularna patrija Dončića, prve zvijezde nove NBA sezone!

MLADI KOŠARKAŠ ODUŠEVLJAVA

SLOVENAC ZALUDIO AMERIKU: Spektakularna patrija Dončića, prve zvijezde nove NBA sezone!

Sport.ba
30. 10. 2018 - 09:07
0
Shares

San Antonio Spursi sinoć su pobijedili Dallas Maverickse nakon produžetka rezultatom 113:108. 

1

Rezultat na poluvremenu bio je 53:45 za San Antonio i činilo se da će domači brzo riješiti meč. Ipak, u nastavku utakmice Dallas se uspio vratiti i čak doći do prednosti.

2

U posljednjim sekundama utakmice lomio se rezultat, a obje ekipe mogle su do pobjede. No, na kraju je bilo 102:102, te je bilo jasno da ćemo pobjednika saznati nakon produžetka. Tu su mnogo bolji bili Spursi koji su na kraju upisali pobjedu rezultatom 113:108.

3

Izvrnu utakmicu odigrao je Luka Dončić koji je u dresu Dallasa upisao čak 31 poen uz osam skokova i četiri asistencije. Kad pri tome kažemo da je Dončić cijelu utakmicu igrao povrijeđen, onda ovaj učinak dobiva dodatno na težini. Dončića muče leđa, a u jednom trenutku je izvrnuo i članak. Ipak, to ga nije omelo da se u San Antoniju pokaže kao igrač koji će obilježiti NBA budućnost.

''Kako sam? Tako-tako, ali neću stati na ovome'', rekao je Luka nakon utakmice kad su ga pitali za ozljedu.

doncic

''Luka je fantastičan igrač. Za novaka u ligi i mladića od samo 19 godina, uopće ne izgleda impresioniran i iznenađen svim što mu se događa'', rekao je nakon utakmice trener Mavericks Rick Carlisle, a Slovencu je na partiji čestitao i trener Spursa, veliki Gregg Popovich. Bravo!

luka-doncic-dallas-san-antonio-810x539

(Sport.ba)

Učitaj još novosti