29. 10. 2018 - 13:30
DVA SUPERSTARA IDU NA KLUPU Kako će izgledati Conteov Real i...
907
Shares
DVA SUPERSTARA IDU NA KLUPU Kako će izgledati Conteov Real i što će odmah zabraniti igračima?

VELIKE PROMJENE U MADRIDU

DVA SUPERSTARA IDU NA KLUPU Kako će izgledati Conteov Real i što će odmah zabraniti igračima?

Index.hr
29. 10. 2018 - 13:30
0
Shares

Izvjesno je da će Antonio Conte postati novi trener Reala, a madridski mediji već pišu kako bi mogla izgledati momčad pod vodstvom talijanskog trenera. Iako se uz njegovo ime najviše veže formacija 3-5-2, Conte je u prethodnim klubovima posao započinjao formacijom s četvoricom braniča. U Juventusu je to promijenio shvativši da ima moćni odbrambeni trojac (Barzagli, Bonucci, Chiellini), a u Chelseaju je bio primoran mijenjati nakon poraza od Arsenala i Liverpoola.

ngolo-kante-antonio-conte-678x381

"Nemam omiljenu formaciju. Meni je omiljena formacija svaka koja će mi donijeti pobjede i titule", odgovorio je Conte kada su ga pitali je li mu 3-5-2 omiljena formacija. Ko ispada iz momčadi u 3-5-2?

conte

Ako se u Madridu odluči na igru s trojicom središnjih braniča, onda i nema preveliki izbor. Morat će koristiti Ramosa, Varanea i Nacha, iako neki smatraju da bi u toj ulozi mogao isprobati i Casemira te tako osloboditi još jedno mjesto u veznom redu gdje ima puno više igračkog izbora.

casemiro-suarez-ramos

Bokove bi mu pokrivali Carvajal i Marcelo, a trojac u sredini mogao bi ostati nepromijenjen (Casemiro, Modrić, Kroos), dok bi napad predvodili Bale i Benzema. U ovoj postavi mjesta vjerovatno ne bi bilo za Isca i Asensija koji bi svoju priliku mogli dočekati u 3-4-2-1 sustavu iza napadača.

Conte je u Juventusu koristio Marchisija i Vidala kao igrače koji su radili za Pirla, a u Chelseaju su to za Hazarda bili Matić i Kante. Sigurno je da će i u Realu imati jednog takvog destruktivca u momčadi. U Madridu se nadaju i da bi kao u prethodnim klubovima nekima mogao probuditi karijeru. Možda desnom beku Odriozoli kojeg je Real ovog ljeta platio 30 miliona eura...

odrizola-spanija

I Juventus i Chelsea su pod Conteom u utakmicama u kojima su bili favoriti imali veći posjed lopte, ali su loptu prepuštali u derbijima jačim suparnicima i igrali uglavnom na kontranapade. Conte je dosad pokazivao da ga ne zanima posjed lopte koliko okomitost i napadanje kroz slobodan prostor. 

Palermo-Juventus-0-1-Conte-Vucinic

Najveća razlika između njega i Lopeteguija bit će u obrani. Conteu je odbrana prioritet i smatra da sve počinje od dobre pozicione obrane. Lopetegui je u Realu pokušao igrati visokim presingom od kojeg s izuzetkom utakmice protiv Rome nije imao prevelike koristi. U Realu ga čeka slična situacija kao što je bila u Chelseaju

lopet2

Juventus je Conte uspio vratiti u vrh europskog nogometa. U Chelseaju je kaos kojeg mu je ostavio Mourinho pretvorio u titulu već u prvoj sezoni. U Realu ga čeka zasićena momčad koja je osvojila sve što se može osvojiti i momčad koja je ovog ljeta ostala bez najboljeg igrača koji je odlučivao najveće utakmice. 

9eb9c1f72e3ec19ef899190885b41cf4-0000108Mourinho-vs-ramos

I dok neki poput Jorgea Valdana smatraju da Realovim igračima, evropskim prvacima, ne treba strog trener poput Contea, u Realu su sigurni da je upravo takav tip trenera rješenje za ovosezonske probleme. Za početak diktature će igračima zabraniti pastu, pizzu, hamburgere, čips, čokoladu, sladoled, kečap...

real2

conte-1

real

conte2

real

conte

Učitaj još novosti