29. 10. 2018 - 12:38
LEBRON JE SVE POREMETIO Nastavlja se haos u Clevelandu - Cavsi...
907
Shares
LEBRON JE SVE POREMETIO Nastavlja se haos u Clevelandu - Cavsi žele tradeati Kevina Lovea, samo su DVIJE OPCIJE

NBA

LEBRON JE SVE POREMETIO Nastavlja se haos u Clevelandu - Cavsi žele tradeati Kevina Lovea, samo su DVIJE OPCIJE

Sport.ba
29. 10. 2018 - 12:38
0
Shares

Nakon što je LeBron James ovog ljeta po drugi put napustio Cleveland i otišao u Los Angeles Lakerse, Cavaliersi nisu odlučili krenuti u 'žestoki' rebuilding. Nisu to ni mogli učiniti s obzirom da su na rosteru imali dosta veterana sa skupim ugovorima koje nisu mogli poslati bilo kojem klubu u nekom tradeu, a na kraju su se odlučili postaviti Kevina Lovea kao lice franšize te potpisali s njim četverogodišnje produženje ugovora vrijedno 120 miliona dolara.

A samo tri mjeseca kasnije bi tradeali Lovea. Nadali su se u Clevelandu da bi se s ovim rosterom mogli boriti za posljednje mjesta na Istoku koja vode u doigravanju te tako napraviti neki rebuilding u hodu te stvoriti temelje za poteze sljedećeg ljeta, kada će većina veterana (George Hill, Tristan Thompson, JR Smith) ući u posljednju godinu ugovora pa će ih lakše biti uključiti u neki trade. No, sezona nije krenula po očekivanjima. Cleveland je izgubio svih šest utakmica na početku sezone, a cijenu je platio sada već bivši trener Tyronn Lue koji je na klupi Cavsa bio od februara 2016. Umjesto njega momčad je preuzeo Larry Drew, a to nije jedina pobjeda koja će se u klubu događati u sljedeće vrijeme.

kevin-love-cleveland

Kevin Love nije loše ušao u sezonu. U prve četiri utakmice na prosjeku je od 19 poena, 13,5 skokova i 3,5 asistencije. Doduše, postoci šuta su mu jako loši – 32,3% ukupnog šuta te 29,2% za tricu. Posljednje dvije utakmice nije igrao zbog problema sa stopalom, a moguće je da njegov dvoboj protiv Brooklyna prije 5 dana bude i posljednja njegova utakmica u dresu Clevelanda.

love

Naime, nakon što je Lue 'dobio nogu' iz Clevelanda stižu dvije vijesti koje se tiču Lovea – prva je da bi klub želio njegovu pauzu produžiti na neodređeno vrijeme, da se stopalo potpuno zaliječi. Time bi Cavsi već nakon dva tjedna sezone digli ruke od bilo kakvih ambicija, a da će se to najvjerovatnije dogoditi, pokazuje i druga vijest, a ta je da su u Clevelandu spremni staviti Lovea na trade listu.

cleveland

Iako zvuči čudno da bi neko u tradeu želio uzeti igrača koji jako bogati ugovor ima do 2023. godine kada će imati 34 godine, zainteresiranih ne nedostaje. Prošle sedmice se pisalo kako su za njega zainteresirani Portland, Denver, Toronto i Utah, a sada je u igri ostao Jazz, a priključili su im se Charlotte Hornetsi. Oba kluba se nadaju kako bi im Love mogao pomoći u dodatnom napretku prema vrhu svojih konferencija, a pitanje je što bi u Clevelandu tražili zauzvrat. U svakom slučaju, vijesti iz Ohija ovih dana treba pažljivo pratiti.

lebron-cleveland

cleveland-cavaliers

kyrie-irving-nba-cleveland-cavaliers-minnesota-timberwolves

cleveland_prvim

(Sport.ba)

Učitaj još novosti