28. 10. 2018 - 17:42
Khabibov otac objasnio zašto je puštao sina da se bori sa...
907
Shares
Khabibov otac objasnio zašto je puštao sina da se bori sa medvjedom i ŠOKIRAO svijet!

NEVJEROVATNO

Khabibov otac objasnio zašto je puštao sina da se bori sa medvjedom i ŠOKIRAO svijet!

Sport.ba
28. 10. 2018 - 17:42
0
Shares

Nakon što je Khabib Nurmagomedov savladao McGregora i zauzeo primat najboljeg u tom sportu pojavio se video kako se on kao dječak hrva sa medvjedom. Khabib nije ni znao za "tajni video" koji je u javnost procurio kada je Dagestanac započeo svoj do sada neprekinuti pobjednički niz.

kabib4

U intervjuu za ToFight.ru Khabibov otac i trener Abdulmanap objašnjava zašto je svojeg devetogodišnjeg sina tjerao da trenira s medvjedima. Kada je video ugledao svijetlo dana, šokirao je dobar dio MMA publike, ali je s druge strane i mnoge zadivio. Vrlo netipičan način treninga je očito dao rezultate jer je Nurmagomedov do danas neporažen uz impresivan skor od 22-0.

kabib2

"Kao prvo, dijete uvijek želi pokazati svojem ocu što mu sin može", započeo je Abdulmanap i nastavio: "Žao mi je što nije bilo još zanimljivijih izazova za njega dok je bio mlad. Ovo je više bio test karaktera nego test snage."

kabib

Pogledajte kako izgleda sudar medvjeda i Khabiba:

Khabibovog oca život zasigurno nije mazio, preživio je sukobe, izbjeglištvo i kojekakve nedaće. Težak život nije ga spriječio da stvori cijeli roster elitnih dagestanskih boraca poput Khabiba Nurmagomedova, Islama Makhaceva i Abubakara Nurmagomedova. Abdulmanap Nurmagomedov napravio je šampione.

kabib1

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti