26. 10. 2018 - 13:13
Tyson Fury: Bio sam na ivici života
907
Shares
Tyson Fury: Bio sam na ivici života

LEGENDARNI BORAC

Tyson Fury: Bio sam na ivici života

Sport.ba
26. 10. 2018 - 13:13
0
Shares

Tyson Fury nakon što je doživio svjetsku slavu velikim pobjedama, njegova karijera krenula je naglo silaznom putanjom. Fury nije mogao izdržati veliki pritisak. Krenuli su ozbiljni mentalni problemi, pao je i na doping testu i na sve je obraćao pažnju osim na boks. Međutim, Fury se ove godine uspješno vratio u ring sa dvije vezane pobjede, dok će prvi veći izazov nakon Klička imati u borbi protiv WBC prvaka Deontayja Wildera 1. decembra u Los Angelesu. Fury je sinoć gostovao u emisiji kod Joea Rogana i otkrio je neke nevjerovatne stvari. Priznao je kako je samo želio da nestane i crne misli su mu prolazile kroz glavu.

fury3

"Lumpovao sam po cijelu noć, pio sam,radio sve i svašta. Samo sam želio da nestanem i da odem na zabavan način. Međutim, kada se otrijeznite padnete u još veću depresiju. Bio sam izgubljen, nisam znao šta radim", rekao je Fury, te je dodao: "Pokušao sam ostaviti sve i pokušati sa nekim drugim stvarima. Igrao sam golf, gađao glinene golubove, ali imao sam tu prazninu u sebi. Da li bih sada išta mijenjao?. Ne. Ne bih ništa promijenio jer se to jednostavno moralo dogoditi. Budio sam se neprepoznatljiv i nisam želio da budem živ", priča Fury, te je otkrio kako je bio veoma blizu kraja.

"Kroz glavu su mi prolazile lude misli. Kupio sam novi Ferrari u ljeto 2016. godine, izašao sam na autoput i vozio sam velikom brzinom. Približavao sam se mostu i nije me bilo briga. Želio sam da me nema, odustao sam od života i krenuo sam da to učinim. Međutim, zaustavio sam se kada sam čuo neki glas 'ne, ne čini to Tyson, misli o porodici i djeci koja bi odrastala bez oca'. Zaustavio sam se, nisam znao šta radim. Bio sam uplašen i tresao sam se. Nikad više neću ni pomisliti natakvo nešto nakon toga", zaključio je Fury.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti