23. 10. 2018 - 23:03
Roma sigurna protiv CSKA, Džeko dvostruki strijelac! Real...
907
Shares
Roma sigurna protiv CSKA, Džeko dvostruki strijelac! Real umalo prokockao vodstvo protiv Plzena

LIGA PRVAKA

Roma sigurna protiv CSKA, Džeko dvostruki strijelac! Real umalo prokockao vodstvo protiv Plzena

Sport.ba
23. 10. 2018 - 23:03
0
Shares

Roma je na svom terenu dočekala ekipu CSKA i stigla do pobjede od 3-0.

Gosti su već u 4. minuti mogli stići do vodstva kada je Chalov dobro šutirao sa ruba šesnaesterca, a Olsen je obranio loptu koja je išla pod prečku.

Drugu dobru šansu za goste je imao Vlašić u 11. minuti ali je Olsen ponovo bio na visini zadatka.

Roma je prvu pravu priliku imala u 23. minuti kada je De Rossi pucao glavom ispod prečke, a golman gostiju sjajno obranio.

Rimljani su do vodstva došli u 30. minuti kada je Pellegrini dodao loptu, a Edin Džeko je ubacio lptu u praznu mrežu.

Gosti su mogli do poravnanja u 39. minuti kada je ponovo Vlašić snažno pucao sa velike udaljenosti, ali je Olsen ponovo sjajno intervenisao.

Roma je u 43. minuti došla do 2-0 kada je El Shaarawy asistirao a Edin Džeko postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici. Sa ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Domaći su i u nastavku nastavili sa napadima, što im se isplatilo u 50. minuti kada je Džeko asistirao a Cengiz Under zakucao loptu za 3-0.

Nakon toga CSKA je preuzeo inicijativu i napadao ali nisu uspjeli napraviti ozbiljniju šansu za gol.

U 73. minuti Džeko je mogao postići hat-trick ali je sa dva metra promašio gol gostiju. El Shaarawy je u 87. minuti dobro pucao, ali je golamn gostiju ponovo dobro obranio.

U 92. minuti Florenzi je imao posljednu priliku, ali je ostalo 3-0. Roma je sada na drugom mjestu sa 6 bodova, dok je CSKA treći sa 3.

Real je na svom terenu ugostio Plzen i došao do pobjede rezultatom 2-1. Real je od samog početka krenuo sa napadima i već u 5. minuti je Sergio Ramos sjajno pucao glavom, ali je pogodio lijevu stativu.

Plzen je mogao do vodstva u 11. minuti ali je Petrzela iz jako dobre situacije pucao loše. Već u idućem napadu Real stize do vodstva kada Benzema glavom pogodio za 1-0.

Real je nastavio sa napadima, ali je najbolju šansu imao Plzen u 30. minuti kada je Limbersky pucao neprecizno po golu.

Do kraja poluvremena domaći su u još nekoliko situacija imali priliku da povećaju vodstvo, ali su Benzema i Isco dva puta bili neprecizni.

U drugom poluvremenu Plzen prvi dolazi do šanse, ali šut Krmencika odlazi pored desne stative.

U 52. minuti Gareth Bale je promašio zicer sa pet metara i lopta je otišla visoko iznad gola. Do 2-0 Real je stigao u 56. minuti kada je Bale ubacio, a Marcelo prekrasno pogodio.

Real je nastavio sa napadima i 69. minuti je prvo Bale pucao, ali je lopta otišla pored gola, a onda i Benzema u 70. minuti se našao u situaciji jedan na jedan ali mu je golman gostiju obranio, a u 71. minuti Realu je i poništen gol.

Plzen je u 79. minuti uspio smanjiti rezultat na 2-1 kada je Hrosovsky preciznim šutem pogodio gol Reala.

U 91. minuti gosti su mogli do poravnanja ali je šut Krmencika otišao visoko iznad gola. Real je uspio sačuvati 2-1 do kraja utakmice i sada ima 6 bodova i prvi je na tabelli, dok je Plzen posljednji sa 1 bodom.

Učitaj još novosti