22. 10. 2018 - 14:23
Da nije bilo prodaje: Dinamo sad ne bi sanjao proljeće, nego...
907
Shares
Da nije bilo prodaje: Dinamo sad ne bi sanjao proljeće, nego naslov u Evropi

KAKAV TIM

Da nije bilo prodaje: Dinamo sad ne bi sanjao proljeće, nego naslov u Evropi

Sport.ba/Germanijak
22. 10. 2018 - 14:23
0
Shares

U našoj rubrici „Da nije bilo prodaje“ danas predstavljamo Dinamo, koji bi da je imao dovoljno novca, odnosno da je mogao odbiti interes bogatijih klubova za svoje igrače, mogao danas imati sjajnu momčad, moguće dostojnu naslova u Evropi.

U jedanaestorci sastavljenoj od trenutno najboljih aktivnih bivših i sadašnjih igrača hrvatskog prvaka kluba bili bi najbolji igrač SP-a i Fifin igrač godine, čovjek koji namješta golove Cristianu Ronaldu, stoper Liverpoola i gotovo svi najvažniji hrvatski reprezentativci…

Dinamo bi ove godine konačno mogao prezimiti u Evropi, matematika nalaže kako će mu za to trebati još četiri boda iz dvije utakmice sa Spartak Trnavom, a uspije li Nenad Bjelica osigurati plasman u drugi krug iz skupine, bit će to prvi put u gotovo pola stoljeća da će Modri biti dio evropske elite iza nove godine.

No, da je HNL dovoljno primamljiv top igračima i da Dinamo može platiti kao evropski velikani, u Maksimiru bi danas stanovala momčad za „vola ubiti“. Praktično udarna momčad reprezentacije s nekoliko izmijenjenih figura.

Na golu bi bio trenutno rezervni golman reprezentacije Dominik Livaković koji je nedavno debitirao za nacionalnu momčad u Ligi nacija protiv Engleske i u budućnost bi trebao biti ozbiljna konkurencija Lovri Kaliniću za mjesto standardne „jedinice“ u Dalićevim zamislima. Jedini je iz ove momčadi koji je trenutno još u Maksimiru.

Desni bek bio bi sadašnji bek Intera, Šime Vrsaljko, ponajbolji desni bek na svijetu 2013. godine za samo 5 miliona eura otišao je iz Dinama, a danas vrijedi čak pet puta više. Na suprotnoj strani bio bio Borna Sosa, koji je ljetos napustio Zagreb te preselio u Stuttgart za 6 miliona eura.

Stoperski bar bili bi aktualni braniči reprezentacije, Dejan Lovren i Domagoj Vida. Modri su za njih izvukli ukupno 13 miliona eura, a kad bi ih prodavali danas vrijedili bi tri puta više.

Vezna linija bila bi među boljima u Europi s kapetanom Lukom Modrićem za kormilom i sjajnim sekundantima u vidu Marcela Brozovića i Matea Kovačića. Luka dirigira igrom, Brozović čuva leđa, a Kovačić daje zadnji pas. Njih trojica zajedno koštaju preko 95 miliona eura prema Transfermarktu, a Modri su za njih izvukli 45, dakle dvostruko manje.

Napadački tercet predvodio bi Mario Mandžukić, trenutačno jedan od najvažnijih ljudi u viziji Allegrijevog Juventusa, radi njega je potjerao Gonzala Higuaina iz Torina, preuzeo velik rizik i nije pogriješio, Cristiano Ronaldo i Mandžo surađuju fantastično i jedan su od najubojitijih dvojaca u Evropi.

Krilne napadačke pozicije držali bi Marko Pjaca, rekordan transfer Dinama koji se prije dvije godine za 23 miliona eura prodao u Juventus i „odbjegli sin“ Andrej Kramarić, kojeg je Mamić 2013. godine škartirao u Rijeku za 1,2 miliona eura, a ovaj se preko Kantride i Rujevice probio do Premiershipa i kasnije do Bundeslige, a danas je član udarne momčadi reprezentacije.

Dodajmo kako bi na klupi bili standardni reprezentativci poput Josipa Pivarića, Milana Badelja, Duje Čopa i Marka Roga, mladi reprezentativac Josip Brekalo, bivši reprezentativac Vedran Ćorluka…

Kao što smo već napisali momčad za vola ubiti, da je kojim slučajem Dinamo mogao zadržati sve te zvijezde danas se navijači plavih ne bi zadovoljavali samo plasmanom u drugi krug Evropske lige, naprotiv, borili bi se za naslov u Ligi prvaka.

2

Najbolji aktivni bivši i sadašnji igrači Dinama:

Dominik Livaković – još u momčadi – vrijednost 1,75 milijuna eura

Šime Vrsaljko – 2013. u Genovu za 5 milijuna eura – vrijednost: 25 milijuna eura

Dejan Lovren – 2009. u Lyon za 8 milijuna eura – vrijednost: 20 milijuna eura

Domagoj Vida – 2012. u Dinamo Kijev za 5 mil. eura – vrijednost: 12 milijuna eura

Borna Sosa – 2018. u Stuttgart za 6 milijuna eura – vrijednost: 8 milijuna eura

Marcelo Brozović – 2014. u Inter za 11 milijuna eura – vrijednost: 40 milijuna eura

Mateo Kovačić – 2012. u Inter za 12 milijuna eura – vrijednost: 30 milijuna eura

Luka Modrić – 2008. u Tottenham za 21 mil. eura – vrijednost: 25 milijuna eura

Marko Pjaca – 2016. u Juventus za 23 mil. eura – vrijednost: 15 milijuna eura

Andrej Kramarić – 2013. u Rijeku za 1,2 milijuna eura – vrijednost: 35 milijuna eura

Mario Mandžukić – 2010. u Wolfsburg za 7 milijuna eura – vrijednost: 20 milijuna eura

Učitaj još novosti