22. 10. 2018 - 08:22
Večer velikih iznenađenja: Jokić i družina srušili prvake,...
907
Shares
Večer velikih iznenađenja: Jokić i družina srušili prvake, Houston zaustavljen kod Clippersa, Thunder u očajnoj formi

NBA

Večer velikih iznenađenja: Jokić i družina srušili prvake, Houston zaustavljen kod Clippersa, Thunder u očajnoj formi

Sport.ba
22. 10. 2018 - 08:22
0
Shares

U noći s nedjelje na ponedjeljak odigrana su četiri susreta na NBA parketima, a ovo je ujedno bilo i večer iznenađenja. 

Košarkaši Denver Nuggetsa ostvarili su veliku pobjedu nad aktuelnim prvacima Golden State Warriorsima rezultatom 100:98. Dramatično je bilo na meču u Koloradu, gdje su domaći Nuggetsi na kraju došli do velike pobjede protiv prvog kandidata za titulu i u ovoj sezoni.

Ratnici su u Denveru upisali prvi poraz u sezoni poslije dvije pobede, dok je Denver sezonu počeo iznad svih očekivanja s tri trijumfa. Bio je ovo neizvjestan duel, koji je odlučen u posljednjim sekundama. Naime, nakon što je domaćin poveo sa 100:98 ekipa Golden Statea imala je napad za pobjedu. Jones je bio na ziceru, ali ispriječio se Hernangomez sjajnm blokadom i slavlje je moglo započeti.

Harris je ubacio 28 poena za pobjednike, dok je Nikola Jokić dodao 23 poena, 11 skokova i šest asistencija. Warriorsima nije pomoglo ni 30 koševa sjajnog Steph Curryja. 

Poražen je i Houston kojeg su savladali Los Angeles Clippersi (115:112). Drugoj najjačoj momčadi Zapada, koja je bila bez suspendovanog Chrisa Paula, nije pomogao niti 31 poen Jamesa Hardena. 

Najveće iznenađenje je pak domaći poraz Oklahome od Sacramenta (120:131). Iman Shumpert predvodio je goste do prve pobjede ove sezone s 26 poena. Thunder je i dalje bez pobjede, ovaj put nije uspio slaviti iako je Russell Westbrook postigao 32, a Paul George 29 poena.

Cleveland je pred svojim navijačima doživio poraz od Atlante (111:133). Blistao je rookie Trae Young s 35 poena i 11 asistencija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti