20. 10. 2018 - 13:18
GRAĐANI ODLUČILI ODRIJEŠITI KESU: Guardiola dovodi jednog od...
907
Shares
GRAĐANI ODLUČILI ODRIJEŠITI KESU: Guardiola dovodi jednog od NAJTALENTOVANIJIH veznjaka na svijetu

FRENKIE DE JONG

GRAĐANI ODLUČILI ODRIJEŠITI KESU: Guardiola dovodi jednog od NAJTALENTOVANIJIH veznjaka na svijetu

Sport.ba
20. 10. 2018 - 13:18
0
Shares

Kako prenose engleski mediji, Manchester City planira da narednog ljeta potpiše mladu zvezdu Ajaxa Frenkiea De Jonga.

Ovaj talentovani fudbaler, kojeg su na startu karijere poredili sa Franzom Beckenbauerom, jer zna da odgovori i zadacima u srcu odbrane, našao se na radaru brojnih klubova, a njegovo ime najčešće je dovođeno u vezu sa Barcelonom.

Ipak, jasno je da je Cityu potreban centralni vezista, ljetos su na sve načine pokušavali da angažuju Jorginhoa iz Napolija, koji je na kraju zbog Maurizzia Sarria odabrao Chelsea.

Na kraju su digli ruke od angažovanja veznog fudbalera, a izgleda da će i tekuću sezonu završiti sa postojećim rosterom, dok će se na ljeto okrenuti angažovanju upravo mladog De Jonga.

Pretpostavlja se da će Ajax za usluge svog fudbalera tražiti oko 80 miliona eura, pa bi City na taj način oborio svoj transfer rekord, koji su postavili minulog ljeta, kada su angažovali Riyada Mahreza za 68 miliona.

Jedini način da se Guardiola odluči na angažovanje fudbalera u januaru je da se jedan od igrača povrijedi, najkritičnije su pozicije lijevog beka i centralnog veziste, a poznato je da je na radaru kluba i fudbaler Wolverhamptona Ruben Neves.

Ipak, ukoliko sve prođe po planu, "Građani" će sa postojećim rosterom iznijeti sezonu, a onda će na sve načine pokušati da pobijede Barcu i na "Etihad" presele Frenkija De Jonga.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti