20. 10. 2018 - 11:35
Lazio otpisuje Dušana Bastu!
907
Shares
Lazio otpisuje Dušana Bastu!

PROBLEMI ZA BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE

Lazio otpisuje Dušana Bastu!

Sport.ba
20. 10. 2018 - 11:35
0
Shares

Prema navodima italijanskih medija, karijera Dušana Baste u Laziju bliži se kraju, nakon što je uklonjen s liste prijavljenih igrača za Seriju A i zamijenjen tek oporavljenim Jordanom Lukakuom.

Svaki klub koji igra Seriju A može koristiti ekipu od 25 fudbalera, mada je dozvoljeno da se igrači starosti do 21 godine mogu koristiti u bilo kojem trenutku bez registracije.

Iskusni 34-godišnji povremeni reprezentativac Srbije ove sezone upisao je tek dva nastupa za "nebesko plave", i to oba puta u Ligi Evrope. Čak je u porazu od Eintrachta u Frankfurtu rezultatom 1:4 uspio zaraditi crveni karton.

"SS Lazio objavljuje da je Jordan Lukaku uključen na listu od 25 igrača za Seriju A umjesto Dušana Baste", saopštili su iz rimskog kluba.

Lukaku se tek oporavio od neugodne povrede, a njegov ulazak na listu mogao bi značiti da će Basta napustiti Lazio u januarskom prelaznom roku.

Srbijanski fudbaler u Lazio je stigao 2014. godine iz Udinesena. U karijeri je igrao još za Crvenu zvezdu, Jedinstvo iz Uba i Lecce. U dresu reprezentacije Srbije upisao je 18 nastupa uz dva pogotka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti