20. 10. 2018 - 09:04
MUSA S KLUPE GLEDAO DRAMU U NEW YORKU: Netsi u posljednjoj...
907
Shares
MUSA S KLUPE GLEDAO DRAMU U NEW YORKU: Netsi u posljednjoj sekundi slavili protiv gradskih rivala

NBA

MUSA S KLUPE GLEDAO DRAMU U NEW YORKU: Netsi u posljednjoj sekundi slavili protiv gradskih rivala

Sport.ba
20. 10. 2018 - 09:04
0
Shares

Netsi i Knicksi odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj do posljednjeg trenutka nije bilo poznato ko će na kraju doći do pobjede, a slavio je Brooklyn rezultatom 107:105

Gradski derbi su bolje otvorili domaći košarkaši koji su u prvoj četvrtini imali devet poena razlike (33:24). U drugoj dionici ovog meča Knicksi su zaigrali nešto bolje i uspjeli su malo smanjiti zaostatak do poluvremena (57:50).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala košakašima Knicksa koji su došli do preokreta i činilo se da bi u sjajnom ritmu mogli riješiti pitanje pobjednika.

Netsi se nisu predavali tako lako u posljednjih deset minuta ovog meča bilo je izuzetno zanimljivo. Netsi i Knicksi su se smjenjivali u vodstvu, no na kraju je pobjeda pripala domaćim košarkašima koji su slavili sa 107:105, a pobjednički koš u posljednjim sekundama utakmice postigao je LeVert.

Najefikasniji u ekipi Netsa bio je LeVert koji je ubacio 28 poena, a po 15 su dodali Allen i Russell. U ekipi Knicksa istakli su se Kanter i Hardaway sa po 29 ubačenih poena. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa nije zabilježio prvu minutažu u NBA ligi, te je meč presjedio na klupi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti