19. 10. 2018 - 14:36
Održana vanredna sjednica Bayerna: Kovač ostaje trener
907
Shares
Održana vanredna sjednica Bayerna: Kovač ostaje trener

IMA PUNO POVJERENJE

Održana vanredna sjednica Bayerna: Kovač ostaje trener

Sport.ba
19. 10. 2018 - 14:36
0
Shares

Uprkos očekivanjima mnogih da bi sazivanje vanredne sjednice Bayerna mogao značiti kraj za Niku Kovača, to se nije desilo. Hrvat i dalje uživa punu podršku čelnika kluba. Glavni cilj press konferencije bio je da se medijima poruči da se s više respekta odnose prema igračima Bayerna, a u tome je najoštriji bio Rummenigge koji je između ostalog novinarima rekao da će tužiti svakoga ko bude pisao laži o Bayernu.

"Nakon utakmice protiv Holandije odlučili smo stati uz igrače koji su previše kritikovani. Tu je jedan Manuel Neuer koji je zaslužio puno veće poštovanje. Nevjerojatno je što sam sve pročitao o njemu, čovjek je svjetski prvak i četiri puta je bio najbolji vratar svijeta. Ok, nije dobro izgledao protiv Augsburga i Nizozemske, ali nije zaslužio čitati takve stvari. U potpunosti vjerujemo u njega, pa čovjek cijelu godinu nije branio. Cijelu jednu godinu", rekao je Rummenigge i dodao: "Ili što čitam da su Boateng i Hummels prestari... Možda biste trebali pogledati preko granice kako se štite igrači u drugim državama. O Ronaldu koji je otišao u Juventus s 33 godine se piše sve najbolje, a kod nas se tjeraju Ribery i Robben koji su ovdje 10 godina. Ovo ne govorim samo novinarima nego i bivšim igračima i stručnjacima. Prije tri sedmice ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužit ćemo one koji o nama pišu laži".

niko3

S druge strane Hoeness je dodao: "Želim reći nešto što nema veze s Bayernom. Sramotni su i napadi na izbornika Joachima Löwa. Sramotno je i izvještavanje o zvižducima Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici. Onda pišete kako ne možemo bez Bernata, kako smo izgubili jer smo ga prodali... Vidjet ćemo na kraju ko je u pravu. Sjetite se da smo zbog njega umalo ispali iz Lige prvaka".

Na konferenciji se obratio i Hasan Salihamidžić. "Mene ste napali jer nisam javno pohvalio Kovača, ali zašto bih to uradio? Mi cijenimo njegov rad. Ovo što se nama radi je nevjerovatno i bez trunke poštovanja, razočaran sam kritikama na naš račun. Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Nas dvojica smo u sjajnom odnosu. Sjetite se vi novinari koliko ste nas hvalili. Mi smo svjesni pogrešaka, ali sigurno nećemo s njima izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični", poručio je Hasan.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti