19. 10. 2018 - 10:13
Ispovijest o odlasku sir Alex Fergusona "Momci ne želim da...
907
Shares
Ispovijest o odlasku sir Alex Fergusona

TRENERSKA LEGENDA

Ispovijest o odlasku sir Alex Fergusona "Momci ne želim da idem, ali moram"

Sport.ba
19. 10. 2018 - 10:13
0
Shares

Sir Alex Ferguson važi za jednog od najboljih trenera ikada u ovom sportu, a njegov lik pamtit će se sve dok je pravih ljubitelja fudbala. Međutim, kada je otišao s klupe, to nije bila njegova volja, otkriva Michael Carrick u autobiografiji pod nazivom "Između linija".

"Šef je počeo govoriti i postao je vrlo emotivan: 'Gledajte, nisam to htio napraviti na ovaj način. Želio sam da vi prvi doznate. Zaista sam razočaran što je to procurilo. Želio sam to vama prvo reći, ali sada sam prisiljen reći vam jer je sinoć procurilo. Netko je pustio van tu informaciju.' Bio je bijesan zbog toga. Nije moglo biti puno ljudi koji su znali da odlazi", otkrio je veznjak.

sir2

"Sir Alex je nastavio: 'Dečki, ovo nije bila laka odluka.' Spomenuo je potom da je preminula sestra njegove supruge: 'Osjećam da to dugujem mojoj supruzi i da se trebam brinuti za nju. Bilo je nevjerovatno i hvala vam. Svaka minuta s vama mi je bila prekrasna. Ne želim otići, ali morao sam donijeti ovakvu odluku.' Moglo se vidjeti koliko mu je na kraju bilo teško reći 'Dečki, to je to''', napisao je Carrick. Ferguson je vodio 1500 utakmica Uniteda te ostvario 895 pobjeda, 338 remija i 267 poraza, uz postotak uspješnosti od 59,7 posto.

(Novi.ba)

 

Učitaj još novosti