18. 10. 2018 - 19:24
PIPITA ISKREN: Otkrio s kim ne razgovara u reprezentaciji i...
907
Shares
PIPITA ISKREN: Otkrio s kim ne razgovara u reprezentaciji i kako je

GAZZETTA DELLO SPORT

PIPITA ISKREN: Otkrio s kim ne razgovara u reprezentaciji i kako je "otjeran" iz bivšeg KLUBA

Sport.ba
18. 10. 2018 - 19:24
0
Shares

Dolaskom Cristiana Ronalda u redove Juventusa, argentinski napadač Gonzalo Higuain izgubio je mjesto u ekipi sedmerostrukog uzastopnog prvaka Italije.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport prokomentarisao je razloge i način odlaska iz redova Stare dame, prešavši u redove rivala Milana. 'Pipita' je shvatio da će biti višak kod Massimilliana Allegrija nakon utakmice finala Talijanskog kupa. U toj utakmici Juventini su, upravo, pobijedili Milan rezultatom 4-0, a Argentinac je u igru ušao tek u 83. minuti kada je utakmica odavno bila riješena.

„Znao sam u sebi taj dan da nešto nije u redu i da je 'puklo' u komunikaciji. Potom su i kupili Ronalda. Odluka o odlasku nije bila moja, iako sam dao sve od sebe za Juventus i osvojio nekoliko titula. Klub je htio napraviti kvalitativni korak unaprijed dovođenjem Ronalda i rekli su mi da više ne mogu ostati tamo“, otkrio je 30-godišnji napadač, a potom potpuno iskreno zaključio tu temu: „U suštini, svi to govore – šutnuli su me van. Ali nemam nikakvih 'osvetničkih' osjećaja prema Juventusu jer su me tamo dobro tretirali. U Milanu su me također brzo prihvatili“.

Higuain, koji u decembru puni 31 godinu, rekao je da ne može čekati na titulu s Milanom tri godine – koliko su čelnici okvirno zacrtali kao dugoročni plan – već da on želi osvojiti što god može već ove sezone.

Potom je prokomentarisao saigrača iz reprezentacije, Maura Icardija.

„Ne pričamo van terena, ali mislim da bismo bili kompatibilan tandem. Meni nikada nije bio problem igrati uz još jednog napadača, uvijek se adaptiram. Iako je mlad, još ima mjesta za napredak, a ono što bih volio imati poput njega jest sposobnost igranja glavom kao on i 'tajming' u kaznenom prostoru – on je pravi killer. Želim mu sve najbolje“, rekao je Gonzalo Higuain koji bi ovog vikenda trebao zaigrati protiv kolege iz reprezentacije u Derbyu della Madonnina.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti