18. 10. 2018 - 13:43
Khabib i Floyd će od borbe zaraditi pravo bogatstvo
907
Shares
Khabib i Floyd će od borbe zaraditi pravo bogatstvo

OGROMAN NOVAC

Khabib i Floyd će od borbe zaraditi pravo bogatstvo

Sport.ba
18. 10. 2018 - 13:43
0
Shares

Neporaženi boksački šampion i rekorder Floyd Mayweather (50-0) javno je odgovorio UFC prvaku lake kategorije Khabibu Nurmagomedovu (27-0), također neporaženom MMA borcu, koji ga je prozvao nakon nedavne obrane pojasa protiv Conora McGregora.

"Idemo, Floyde! Sada se moramo boriti. Čovjek koji ima 50-0 protiv čovjeka koji ima 27-0. Dvojica boraca koja nikada nisu izgubila. Idemo! Zašto ne? U džungli može biti samo jedan kralj. A taj sam kralj, naravno, ja. Ti nisi mogao srušiti McGregora s nogu, ja sam to učinio lagano. Idemo se boriti", poručio je Nurmagomedov Floydu nakon slavlja protiv Irca.

floyd4

Vrlo brzo nakon toga oglasio se legendarni bokser koji je između ostalog poručio: 'Idemo učiniti Las Vegas velikim ponovo'. 41-godišnji Mayweather prošle je godine slavio protiv McGregora zaradivši skoro 300 milijona dolara. Tada je slavni Irac bio na vrhuncu popularnosti i išao je brzo ostvariti zaradu životu (oko 100 miliona) prelaskom u drugi sport makar za tu jednu borbu. Ovoga puta cifre će ići još više u beskonačnost.

''Kada se budem borio s Habibom, to će biti za platu od devet brojki. Zaradit ću više nego u borbi s McGregorom. Vjerojatno i 100 miliona dolara više. Reći ću između 100 i 200 miliona dolara više, zasigurno'', rekao je Mayweather i dodao: ''Borit ćemo se. Što se mene tiče, to će se dogoditi. Ja sam Floyd Mayweather. Kad me prozoveš, dolaziš u moj svijet'', rekao je šampion za TMZ.

7b

''Niko nije dosegao moje brojke. Nitko nije zaradio više od mene. Kad me prozoveš, dolaziš u moj svijet'', ponovio je Floyd. Na kraju je imao i posebnu poruku za Habiba. Već je ranije rekao kako ne opravdava sramotno ponašanje koje se dogodilo nakon meča s McGregorom kada je Habib iskočio iz ringa i divljački nasrnuo na neke ljude iz publike. ''Gledajte, svi znamo da je Vegas borilačka metropola. Nakon borbe svi se moraju ponašati kao pravi profesionalci. Ne samo u ringu nego i izvan njega morate biti profesionalac'', poruka je neporaženog boksačkog šampiona.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti