18. 10. 2018 - 13:18
Kako su propali najveći talenti Realove škole
907
Shares
Kako su propali najveći talenti Realove škole

MOGLI SU BITI NAJBOLJI

Kako su propali najveći talenti Realove škole

Sport.ba
18. 10. 2018 - 13:18
0
Shares

Koliko dobro Realova omladinska škola proizvodi igrače? Odgovor na to pokušala je dati španska Marca koja je istražila kako su se razvijale karijere 50 mladih nogometaša koji su početkom desetljeća, 2011. godine bili označeni velikim talentima kluba, bilo u kadetima, bilo u drugom timu, Castilli. Zanimljivo je vidjeti gdje su sada ti igrači, a samo njih 6 je i dalje u 'Kraljevskom klubu'. Na popisu ima i onih koji su se oprostili od nogometa u ranim 20-im godinama, ali i onih koji su, recimo, igrali u Rijeci.

Tomas Mejias (29, golman) Nakon Castille otišao je u Englesku, u Middlesbrough, ali se nije tamo naigrao. Uslijedila je epizoda u Rayo Vallecanu, a od ljeta je u kiparskoj Omoniji. Jesus Fernandez (30, golman) U jednom trenutku je bio u krugu prve ekipe Reala, a ima i dva nastupa za 'Kraljevski klub'. Od 2014. je bio u Levanteu, Granadi, Cadizu i Leonesi, a od ljeta je u rumunjskom Cluju.

Fernando Pacheco (26, golman) Bez nastupa za Real, od 2015. je u Alavesu gdje je prvi golman.

Alfonso Herrero (24, golman) Nije se probio do prve ekipe, a iz Castille je otišao u Oviedo. Dani Carvajal (26, obrana) Jedan od onih koji je uspio. Posredno je, preko Bayera, došao do prve ekipe Reala, a trenutno je najskuplji desni bek na svijetu.

Derik Osede (25, obrana) U jednom trenutku blizu prve ekipe, ali ostalo je samo na ovom 'blizu'. Nakon tri godine u Boltonu, sada je bez kluba.

Ivan Saez (23, obrana) Real ga je 'ukrao' Atleticu u mlađim kategorijama, a nakon što se nije probio dalje od C ekipe 'Kraljevskog kluba', Saez se jako mlad oprostio od nogometa. Jaime Sanchez (23, obrana) Prošao sve selekcije Reala, bio i na posudbi u Sabadellu, a od ovog ljeta je bez kluba.

Nacho Fernandez (28, obrana) Nikada nije otišao iz Reala, trenutno u prvoj ekipi, a ima i 22 nastupa za reprezentaciju. Dani Suarez (28, obrana) Nije dospio dalje od Castille, a od 2017. je u Poljskoj gdje igra za Gornik Zabrze.

Jose Leon (23, obrana) Ovog ljeta iz Castille otišao u Rayo Vallecano gdje još nije upisao niti jedan nastup. Mario Hermoso (23, obrana) Real ga je 2017. pustio besplatno u Espanyol, a svojim dobrim igrama ovaj stoper je došao do vrijednosti od 15 miliona eura.

Diego Llorente (25, obrana) Upisao dva nastupa za Real i jedan za španjolsku reprezentaciju. 'Kraljevski klub' ga je lani prodao Real Sociedadu za 7 miliona eura, sada vrijedi 17,5 miliona. Fran Rodriguez (23, obrana) Nakon Castille otišao u Zaragozu, sada u Almeriji.

Jorge Casado (29, obrana) Nije uspio u Realu, oa ni u Ponferradini i Zaragozi pa je potražio sreću u Grčkoj. U Xanthiju igra od 2017. godine. Sergio Reguilon (21, obrana) Prije dvije sedmice dočekao priliku da igra za Real i to kao starter u Ligi prvaka protiv CSKA Moskve.

Javi Garcia-Noblejas (25, obrana) Nakon Castille se okušao u Getafeu, Elcheu, Albaceteu, Rayo Vallecanu i Cordobi, a od ovog ljeta je u Sportingu iz Gijona. Gonzalo Melero (24, vezni red) Prije 4 godine otišao besplatno u Ponferradinu, a zatim u Huescu gdje i sada igra. Trenutno vrijedi 5 miliona eura. Alex Fernandez (25, vezni red) Sada već davne 2011. je upisao jedan nastup za prvi tim Reala, a nakon toga smo ga vidjeli u Espanyolu koji ga je kratko posudio i Rijeci. Uslijedile su epizode u Readingu i Elcheu, a od 2017. je u vezni red.

Omar Mascarell (25, vezni red) I on ima jedan nastup za prvu ekipu Reala. Prije dvije godine je otišao kod Nike Kovača u Eintracht, Real ga ovog ljeta otkupio za 4 miliona eura samo da bi ga prodao Schalkeu za 10 miliona.

Mohamed Kamal (26, vezni red) Nikada se nije uspio dokazati, a trenutno je u četvrtoligašu Badajozu. C

ristian Benavente (24, vezni red) Nikada se nije maknuo dalje od B tima Reala, a nakon engleske epizode u Donsu, od 2016. je član belgijskog Charleroi. Ima 16 nastupa za reprezentaciju Perua. J

ose Rodriguez (25, vezni red) E, ovaj se puno selio. Od 2014. je igrao u Deportivu, Galatasarayju, Mainzu, Malagi, Maccabiju iz Tel Aviva i Fortuni Sittard gdje je i dalje. Victor Merchan (28, vezni red) Castillu je napustio 2012. godine te krenuo u selidbu po niželigaškim španjolskim i njemačkim klubovima. Trenutno je u San Agustinu. Andy (28, vezni red) Iz Reala otišao 2012., a trenutno je u trećeligašu Legronesu.

Alvaro Lopez (27, vezni red) Prošle godine se oprostio od nogometa nakon seljakanja po niželigaškim španskim klubovima.

Aleix Febas (22, vezni red) Još uvijek u Realu vjeruju u njega, a iz Castille je ovog ljeta otišao u redove Albacetea u kojem regularno igra. 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti