17. 10. 2018 - 20:45
BARCA PRONAŠLA NOVOG NEYMARA: Alcacer poručio Messiju - MORATE...
907
Shares
BARCA PRONAŠLA NOVOG NEYMARA: Alcacer poručio Messiju - MORATE GA KUPITI!

SANCHO ODUŠEVIO ŠPANCA

BARCA PRONAŠLA NOVOG NEYMARA: Alcacer poručio Messiju - MORATE GA KUPITI!

Sport.ba
17. 10. 2018 - 20:45
0
Shares

Paco Alcacer je predložio Lionel Messiju da klub treba razmotriti ponudu za tinejdžera Borusije Dortmund Jadon Sancha. Alcacer je trenutno na posudbi u Dortmundu i tamo je mogao gledati kako se Englez razvija na početku nove sezone u Bundesligi.

18-godišnjak već ima šest asistencija u svoje ime nakon sedam utakmica odigranih do sada, što mu je omogućilo poziv od Garetha Southgatea i momčad Engleske.

Sancho je prošlog petka dobio svoj debi protiv Hrvatske i izgleda da će nastaviti svoj veliki porast u nadolazećim mjesecima, što je potaknulo Alcacera da razgovara sa svojim kolegom iz Barce o ovom dječaku.

Prema riječima Don Balona, španski napadač je Sanchoa označio kao ‘novog Neymara’, kada je razgovarao sa Messijem, što je velika pohvala, s obzirom na činjenicu da je Brazilac jedan od najboljih igrača u modernom dobu.

Don Balon također navodi kako je nekoliko glavnih europskih klubova pratilo, međutim i dalje prati rad Sanchoa, uključujući njegove bivše poslodavce Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Juventusa i PSG-a, ali Barcelona bi u bliskoj budućnosti mogla baciti svoje ime u taj šešir.

Messi ima znatan utjecaj na ono što se događa iza kulisa na Nou Campu, a njegovi razgovori sa Alcacerom bi mogli izazvati potencijalni transfer za Sanchoa kada se prijelazni rok ponovo otvori, pogotovo ako se mladi igrač i dalje bude popravljao.

Ova priča mogla bi se razviti nakon Božića i nemojte se iznenaditi ako se Barcelona okrene ka dovođenju jednog od najboljih mladih igrača današnjice.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti