17. 10. 2018 - 20:20
BARCA JE UŽASNO KUPOVALA: Bio je jedna od najvećih priča...
907
Shares
BARCA JE UŽASNO KUPOVALA: Bio je jedna od najvećih priča ljeta, a već je na odlasku i to u redove velikana

MALCOMA ŽELI INTER

BARCA JE UŽASNO KUPOVALA: Bio je jedna od najvećih priča ljeta, a već je na odlasku i to u redove velikana

Sport.ba
17. 10. 2018 - 20:20
0
Shares

Nova sezona već se zahuktala i vrijeme je za prve procjene ljetnog prijelaznog roka. Kako sada stvari stoje, jedan od najvećih gubitnika prijelaznog roka je Barcelona.

Katalonci su za ovu sezonu doveli četiri pojačanja. Najskuplji je bio Brazilac Malcom, koji je stigao iz Bordeauxa za, prema Transfermarktu, 41 milion eura.

Njega su u dramatičnom raspletu dostojnom kakva holivudskog trilera oteli Romi ispred nosa. Malcom je postao jedna od glavnih priča ljetnog prijelaznog roka, ali tri mjeseca kasnije brazilski ofenzivac daleko je od svjetala reflektora.

Malcom je ove sezone odigrao svega 25 minuta u dvije utakmice i miljama je daleko od udarnog sastava Barcelone. Katalonski Mundo Deportivo piše kako je Brazilac već na izlaznim vratima kluba, a s Barcelonom su već kontaktirali predstavnici Intera.

Malcom je bio na radaru Intera i prije transfer-sapunice između Rome i Barce, ali su odustali jer je u međuvremenu postao preskup za Nerazzurre. Sada bi ga mogli dobiti s popustom, iako se još ne zna kakvu ponudu su spremni poslati. Nastavak ove priče može se očekivati u zimskom prijelaznom roku.

Osim Malcoma, kofere bi uskoro mogao spakirati i Arturo Vidal, još jedno ovoljetno pojačanje vrijedno 18 miliona eura uz moguće bonuse. Čileanac je navodno već pronašao novu destinaciju: želio bi prijeći u meksičku Americu, po mogućnosti prije 2021. godine, kada mu istječe ugovor s Barcom.

Kada se sve zbroji, pojačanja vrijedna ukupno gotovo 60 miliona eura pokazuju se kao promašaji koji bi uskoro mogli napustiti klub. Osim Malcoma i Vidala, uoči sezone pristigli su Clement Lenglet i Arthur, a u Barceloni će se nadati da bi se barem oni mogli pokazati kao pojačanja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti