17. 10. 2018 - 19:11
Predviđaju mu veliku trenersku karijeru: Henry i službeno...
907
Shares
Predviđaju mu veliku trenersku karijeru: Henry i službeno preuzeo Monaco!

SPREMAN SAM SAMOSTALNO VODITI TIM

Predviđaju mu veliku trenersku karijeru: Henry i službeno preuzeo Monaco!

Sport.ba
17. 10. 2018 - 19:11
0
Shares

Legendarni napadač Arsenala i Francuske Thierry Henry službeno je započeo svoju samostalnu trenersku karijeru. Preuzeo je klub u kojem je ponikao kao igrač - Monaco. Danas je predstavljen u prostorijama francuskog prvoligaša, koji se trenutno nalazi u krizi.

"Hvala Monacu koji mi je dao priliku da se vratim kući i krenem ispočetka. Želim se zahvaliti i belgijskom nogometnom savezu gdje sam radio s odličnim trenerom", rekao je Henry na početku predstavljanja pa nastavio:

"Očito je da je ova odluka vođena srcem. Znate koliko sam vezan za London i Arsenal, ali Monaco mi je uvijek u srcu. Arsene Wenger mi je otvorio nove poglede na nogomet, baš kao i Pep Guardiola. Prežalio sam svoju igračku karijeru i sada sam spreman samostalno voditi momčad", poručio je Henry.

Prvi službeni trening s momčadi je već odradio, a kako će voditi Monaco otkrio je okupljenim novinarima.

"Znate me kao igrača i takav ću biti kao i trener. Naporan i predan rad. Igrači moraju biti fizički spremni da bi mogli prenijeti trenerove zamisli na travnjaku. Ne želim se obvezati jednim sustavom ili jednim nogometnim stilom. Sve će ovisiti o situaciji i suparniku. Postojat će koncept koji će igrači morati poštovati, to je jedino sigurno."

Monaco je posljednjih godina gledao u leđa PSG-u, no završavao je među tri najbolje momčadi.

"Uspjeh je relativan pojam. U nekim je klubovima uspjeh osvojiti Ligu prvaka, u drugima osvojiti domaće prvenstvo. U nekima je pak proizvesti mlade igrače. Nastojat ću pobjeđivati kao što to u posljednje vrijeme rade Zinedine Zidane i Didier Deschamps", zaključio je svoju prvu službenu presicu kao trener Monaca.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti