17. 10. 2018 - 16:16
POVRATAK OTPISANOG GENIJALCA: Sjajni Brazilac bacio u trans...
907
Shares
POVRATAK OTPISANOG GENIJALCA: Sjajni Brazilac bacio u trans navijače - S kim bi me voljeli vidjeti u paru?

PATO SE VRAĆA U SERIJU A?!

POVRATAK OTPISANOG GENIJALCA: Sjajni Brazilac bacio u trans navijače - S kim bi me voljeli vidjeti u paru?

Sport.ba
17. 10. 2018 - 16:16
0
Shares

Bivši napadač AC Milana Alexandre Pato priznao je kako je dobio nekoliko ponuda od klubova iz Serije A otkako igra u kineskom Tianjin Quanjianu, ali je također i odbio negirati mogući povratak na San Siro.

Otkako je stigao u redove talijanskog velikana iz Internacionala davne 2007. godine, Pato je bio smatran jednim od najboljih mladih napadača na svijetu u to vrijeme, te su mu mnogi predviđali sjajnu budućnost.

U klubu je proveo šest godina, tokom kojih je postigao 63 gola na ukupno 150 nastupa, nakon čega se vratio u rodni Brazil, odnosno u Corinthians. Od tada je još nastupao i u Engleskoj, Španjolskoj, te trenutno u Kini, a priznaje kako bi još jednom mogao zaigrati u Italiji.

On je u intervjuu za Corriere dello Sport rekao: “Dobio sam nekoliko ponuda od klubova iz Serije A, kao i iz drugih evropskih liga. Vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju godine. Jako sam sretan što su se Leonardo i Paolo Maldini vratili u Milan, što zbog njih, što zbog navijača koji ih žele u svom klubu. Pričao sam s Leonardom nekoliko puta, i naravno šalili smo se oko mog mogućeg povratka u Milan.”

Zatim je dodao: “Ipak, imam još godinu dana ugovora ovdje u Kini i vidjet ćemo što će se dogoditi. Svakodnevno na društvenim medijima dobijam dosta komentara od navijača Milana, iz Italije i širom svijeta. To me čini sretnim, iako je toliko godina prošlo od mog odlaska, njihova ljubav prema meni nikad nije nestala. S kim bih volio igrati u Milanu? To je pitanje koje bih postavio navijačima, s kim bi me željeli vidjeti u klubu?”

Ukoliko zaista ponovo dođe na San Siro, Pato bi se tako udružio sa svojim sunarodnjakom Lucasom Paquetom, koji će u januaru stići u klub iz Flamenga za 35 miliona eura. Pato je o njemu rekao: “Paqueta je jako dobar, moj savjet mu je da brzo nauči talijanski jezik i da pokuša prilagoditi što je brže moguće. Navijači Milana su nevjerovatni i zavoljet će ga.”

(Sport.ba)

Učitaj još novosti