17. 10. 2018 - 14:35
RIJEŠENA NAJVEĆA DILEMA - OSTAJE LI KHABIB U UFC-U? "Istina,...
907
Shares
RIJEŠENA NAJVEĆA DILEMA - OSTAJE LI KHABIB U UFC-U?

DANA WHITE SE OGLASIO

RIJEŠENA NAJVEĆA DILEMA - OSTAJE LI KHABIB U UFC-U? "Istina, iznerviran je i ljutit..."

Sport.ba
17. 10. 2018 - 14:35
0
Shares

Khabib Nurmagomedov isprašio je Conora McGregora u oktagonu, a onda nastavio obračun i van kaveza. Još uvijek nije sasvim jasno kakve će sankcije snositi, ali "dagestanski orao" je ljut i to nimalo ne krije. Tako je u petak uputio otvoreno pismo u kojem se odriče honorara i ne planira više nastupati za UFC ako se potvrdi otkaz koji je Dana White najavio Zubairu Tukhugovu iz njegovog tima.

"Zašto niste otpustili nikog iz njihovog tima kada su napali bus i povrijedili nekoliko ljudi? Mogli su nekoga ubitiZbog toga je neko mogao izgubiti život. Zašto niko ništa ne priča o vrijeđanju moje zemlje, religije, nacije, porodice? Zašto kažnjavate samo moj tim, kada su obje ekipe sudjelovale u tučnjavi. Ako kažete da sam ja sve započeo, ne slažem se s tim, jer sam ja samo završio što je on započeo.“

Nurmagomedov je spreman ići i korak dalje i navodi da neće odreći svojih prijatelja i ne pristaje na najavljenu kaznu.

„Ako nekog morate kazniti, kaznite mene. Zubaira Tukhugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću šutjeti zbog svega, prevarili ste se. Otkazali ste Zubairin meč i želite ga otpustiti jer je udario McGregora. Ne zaboravite da je on prvi udario mog brata, samo pogledajte video. Ako ga otpustite, gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne odustajemo od braće i ja za brata idem do kraja. Ako nakon svega što sam vam naveo ne promijenite odluku, pošaljite mi raskid mog ugovora, inače ću ga ja sam prekinuti.“

Na kraju priče ostao je sporan i novac koji je još zamrznut do okončanja istrage.

„Još jedna stvar. Možete zadržati novac koji ste mi uzeli. Očigledno ste zauzeti s tim i nadam se samo da vam neće zapeti u grlu. Mi smo branili svoju čast i to je najvažnija stvar. Mi idemo do kraja!“, zaključio je Khabib.

U međuvremenu, sjajni Dagestanac dobio je vrlo zanimljivu ponudu za nastavak karijere. Tako je otkrio kako je dobio ponudu WWE organizacije. Rukovodstvo popularnih kečera bi ga rado vidjelo u svom timu, a Khabib je pitao fanove šta misle o tome.

"WWW me pitao da im se pridružim. Šta mislite o tome?", pitao je Dagestanac na Twitteru, a većina fanova se složila s tim. Strasti se pomalo sliježu, a čelni čovjek najveće borilačke organizacije Dana White je uvjeren da Khabib ostaje u UFC-u.

"Sve je dobro s Khabibom. Ne znam protiv koga će se idući put boriti. Nismo još razgovarali to tome. Trenutno je na svojevrsnoj turneji, ide u Ujedinjene Arapske Emirate, bio je s Vladimirom Putinom. Odrađuje te stvari. Treba čovjeka pustiti da uživa u svojoj pobjedi, a onda ćemo sve vidjeti nakon toga", rekao je Dana White.

"Očito je da se malo iznervirao, da je malo ljutit. To je tako, ali sve ćemo riješiti. On je sjajan tip i uvijek smo imali odličan odnos. Sigurno ostaje u UFC-u."

Podsjetimo, Atletska komisija privremeno je suspendovala i Khabiba i McGregora zbog tučnjave. Khabibu bi trebao ostati naslov, ali se još ne zna koliku će novčanu kaznu platiti i hoće li biti eventualne duže suspenzije...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti