17. 10. 2018 - 09:17
TRANSFER BOMBA IZ MAKSIMIRA: Mladi Zeničanin već na zimu...
907
Shares
TRANSFER BOMBA IZ MAKSIMIRA: Mladi Zeničanin već na zimu odlazi, sve dogovoreno sa slavnim klubom

IVAN ŠUNJIĆ META NERAZZURRA

TRANSFER BOMBA IZ MAKSIMIRA: Mladi Zeničanin već na zimu odlazi, sve dogovoreno sa slavnim klubom

Sport.ba
17. 10. 2018 - 09:17
0
Shares

Senzacionalna vijest za hrvatski nogomet stiže iz Italije gdje tamošnji mediji pišu o povećanju hrvatske kolonije u Interu iz Milana. Nakon Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Šime Vrsaljka, Nerazzurri su zagrizli na veznjaka Dinama koji je 'eksplodirao' ove sezone i do kraja izbrusio veliki potencijal.

Ivan Šunjić ovog je ljeta napokon prešao u redove Dinama nakon što je potpuno stasao u Lokomotivi gdje je bio kapiten i u kojoj je prošle sezone postigao šest golova s pozicije veznog igrača. Paralelno uz to neizostavni je član mlade reprezentacija kojoj je pomogao izboriti U21 EURO sljedeće godine u pobjedama protiv Grčke i San Marina.

Jedan je od najvećih hrvatskih potencijala na poziciji zadnjeg veznog, a posljednji koji je imao tu titulu također je završio u Interu iz Milana i tamo se potvrdio kao elitna klasa i postao standardni A reprezentativac. Iako se nije očekivalo, Šunjić ima ogromnu minutažu u Dinamu koju je sjajno iskoristio, zabio je Fenerahčeu na Maksimiru i potvrdio se kao možda i najveće pojačanje ovog ljeta.

Taljani pišu kako je cifra oko koje bi se Inter i Dinamo mogli naći oko pet miliona eura, ali Sportske novosti jutros pišu kako bi Modri ipak željeli malo više u tom poslu. Šunjić je apsolutni hit dosadašnjeg dijela prvenstva, ali to je šok samo onima koji ga ranije nisu pratili. Sa samo 22 godine izuzetno je miran na lopti i ima pokrete prekaljenih 'španera' veznog reda, sjajno čita igru i definitivno se može reći i kako kuca na vrata A reprezentacije.

Inter je navodno ozbiljno zagrizao, a sjećamo se kao su već oteli Dinamo Matea Kovačića i Marcela Brozovića čije su karijere od tada na elitnoj razini. Naravno, Šunjić je sjajnim igrama privukao interes velikana, ali prvi u izlogu na Maksimiru je ipak Dani Olmo, fantastični mladi veznjak na kojem bi Dinamo mogao zaraditi rekordni iznos, možda već u zimi.

Slavni Inter je očito „slab“ na nogometaše Dinama, a to potvrđuje i najnovije zanimanje za Ivana Šunjića. 

"Inter želi dovesti veznjaka, ali to nije Luka Modrić. Oko su bacili na Ivana Šunjića za kojeg su spremni izdvojiti oko pet miliona eura", piše talijanski Tuttosport.

Na Maksimiru, s druge strane, ne žure s prodajom ovog 22-godišnjeg nogometaša koji je rođen u Zenici. Ove sezone je pokazao o kakvom se igraču rado i jasno je kako će njegova cijena još rasti, no ostaje za vidjeti kako će se stvari rasplesti u nadolazećim mjesecima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti