16. 10. 2018 - 10:06
TRANSFER SVE IZGLEDNIJI: Edin Džeko nakon blistave predstave...
907
Shares
TRANSFER SVE IZGLEDNIJI: Edin Džeko nakon blistave predstave na Grbavici dobio ponude za povratak na Otok

THE MIRROR

TRANSFER SVE IZGLEDNIJI: Edin Džeko nakon blistave predstave na Grbavici dobio ponude za povratak na Otok

Sport.ba
16. 10. 2018 - 10:06
0
Shares

Edin Džeko blistao je sinoć na svojoj Grbavici, s dva pogotka odveo je Zmajeve do veoma bitnog trijumfa nad Sjevernom Irskom. Dijamant je još jednom dokazao klasu, a uoči susreta otkrio je britanskim medijima da bi se možda i vratio na Otok, gdje je nastupao u dresu Man Cityja.

Već jutros britanski mediji donose objavili su transfer špekulacije vezane za njega. Tako "Mirror" tvrdi da su za Džeku veoma zainteresovana tri kluba Premier lige, i to ona koja se nalaze u donjem dijelu tabele. Riječ je o Southamptonu, Cardiffu i Crystal Palaceu.

Ono što je zanimljivo je to da bi ovi engleski klubovi Edina mogli dovesti već u januaru, ali nije baš izvjesno da će Edin prihvatiti neku od ovih ponuda već tada. Ipak, nikad se ne zna, a špekulacije nikad ne treba otpisivati, posebno nakon izjave koju je naš fudbaler dao prije nekoliko dana.   

"Možda bi bilo za mene prekasno da se vratim u Premier ligu, ali nikad se ne zna. Volim engleski fudbal, u Premier ligi sam igrao četiri i po godine, gdje sam jednostavno uživao, baš kao što sada uživam u Romi", rekao je naš kapiten koji je sa Građanima osvojio dva naslova prvaka u Engleskoj.     

Treba reći da je Džeko prošle zime zaista bio blizu povratka u Premier ligu, ali je njegov transfer u londonski Chelsea propao u posljednji tren. Podsjećamo, Džeko je ugovorom za Romu vezan do 30. juna 2020. godine i sigurno je da ga rimski klub neće pustiti lako. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti