16. 10. 2018 - 09:55
DERBI VEČERI: Svjetski prvaci u punom sastavu protiv dobro...
907
Shares
DERBI VEČERI: Svjetski prvaci u punom sastavu protiv dobro uzdrmanog Elfa!

LIGA NACIJA

DERBI VEČERI: Svjetski prvaci u punom sastavu protiv dobro uzdrmanog Elfa!

Sport.ba
16. 10. 2018 - 09:55
0
Shares

Najatraktivniju utakmicu današnjeg rasporeda u Ligi nacija odigrat će Francuska i Njemačka. Iako se često može čuti od igrača širom Evrope kako je ovo sporedno natjecanje, dovoljno je reći da će poražena reprezentacija biti u velikim problemima da osigura ostanak u elitnom rangu natjecanja koje je oformljeno ove godine.

Svjetski prvaci nakon dvije utakmice imaju četiri boda te bi današnjim slavljem osigurali sjajnu poziciju uoči zadnje utakmice protivHolandije. Didier Deschamps ima sjajnu situaciju što se ekipe tiče. Od nositelja igre, povređen je jedino Samuel Umtiti, dok su izostanci Mendyja, Tolissoa, Rabiota i Fekira manje bitni. Usprkos odličnoj situaciji u i oko reprezentacije, Deschamps je oprezan:

deschamps

„Reprezentacija Njemačke je snažna. Iza njih je definitivno vrlo negativan rezultat, no gledao sam pažljivo njihovu utakmicu s Holandijom i vidio da je Njemačka imala inicijativu. Nedostajala im je efikasnost i na kraju su bili kažnjeni za to. Mi imamo isti cilj kao i uvijek, osvajanje tri boda.“

Posljednjih dana francusku javnost je uzburkao Laurent Koscielny koji je zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo, a kritikovao je selektora koji ga je samo jednom nazvao u tom periodu. Deschamps je negirao njegove riječi, rekavši kako ga je više puta nazvao i čak pozvao da pripreme za Mundijal provede s reprezentacijom jer je htio da i dalje ostane dio ekipe, ali iskusni stoper nije odgovorio na ove navode.

Laurent-Koscielny

I to je otprilike jedini problem, uz nedostatak Umtitija, koji muči Tricolore. U odnosu na većinu drugih reprezentacija, imaju praktički savršenu situaciju i u ovaj dvoboj ulaze kao favoriti, a mnogi ih vide i kao najizglednije kandidate da osvoje prvo izdanje Lige nacija.

Bitno drugačija je situacija u kojoj se nalazi Njemačka. Njihova kriza sada je već poprimila ozbiljne razmjere, a ako se alarm za uzbunu nije upalio nakon debakla u Rusiji, debakl protiv Holandije u drugom kolu Lige nacija, sve je ozbiljnije u njemačkim medijima pokrenuo pitanje povjerenja Joachimu Lowu. Mladi tim Holandije razbio je svoje istočne komšije s 3:0, zbog čega je današnja utakmica odjednom postala nemjerljivo bitnija za Elf.

low

„Svi zajedno moramo preuzeti odgovornost za rezultat protiv Holandije. Igrali smo dobro sve dok nismo primili prvi gol. Imali smo šanse koje nismo iskoristili i imali smo kontrolu nad igrom. Teško je pronaći razlog zašto se mučimo pred protivničkim golom. Činjenica je da smo imali velik broj prilika u zadnje dvije utakmice ali nismo mogli zatresti  mrežu, a to je zaistaloše.“

Low ima velikih problema s ozljedama. Otprije su povrijeđeni Reus, Gitze, Khedira, Gundogan, Goretzka i Rudiger, a na utakmici protiv Holandije ostali su i bez Boatenga. Tako da bi početne postave mogle biti:

FRANCUSKA:Lloris, Lucas, Kimpembe, Varane, Pavard, Kante, Pogba, Dembele, Griezmann, Mbappe i Giroud

NJEMAČKA:Neuer, Hector, Hummels, Sule, Ginter, Kimmich, Can, Kross, Draxler, Muller i Werner.

Utakmica je na programu u 20:45 minuta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti