16. 10. 2018 - 08:56
Engleska je sinoć Furiji napravila ono što niko nije uspio u...
907
Shares
Engleska je sinoć Furiji napravila ono što niko nije uspio u historiji: Gordi Albion tako je odškrinuo vrata i Vatrenima!

LIGA NACIJA

Engleska je sinoć Furiji napravila ono što niko nije uspio u historiji: Gordi Albion tako je odškrinuo vrata i Vatrenima!

Sport.ba
16. 10. 2018 - 08:56
0
Shares

Luis Enrique počeo je sjajno avanturu na klupi Španije i činilo se idealno. Ipak, sve do sinoć, kada su Englezi u Sevilli slavili s 3:2 nakon impresivnog prvog dijela (0:3).

Ovo je bio prvi domaći poraz Furije u službenoj takmičarskoj utakmici nakon čak 38 mečeva i sredine 2003. godine, te poraza protiv Grčke 0:1, a prvi put su kući primili tri gola u službenoj takmičarskoj utakmici.

Bio je to pravi nogometni spektakl u Sevilli! Sve su sad Englezi zakomplicirali u elitnoj grupi 4 Lige nacija, velikom pobjedom protiv Španije otvorili su mogućnost čak i Hrvatskoj da s dvije pobjede (Furija u Zagrebu i Engleska na Wembleyu) osvoji prvo mjesto u skupini! Iako je do sinoć to bilo apsolutno nemoguća misija.

Bitno je naglasiti da je ovo bila prva pobjeda Engleske na španskom tlu nakon februara 1987. godine, kada je Gary Lineker zabio sva četiri pogotka u 4:2 pobjedi u Madridu. Kakvu su samo sinoć lekciju iz nogometne jednostavnosti održali engleski nogometaši Špancima u prvom dijelu! Statistika nam je tako otkrila kako je nakon prvih 45 minuta posjed lopte bio nevjerovatnih 72:28 u korist domaćih, udarci iz ugla 5:0 za domaćina, udarci na gol 10:5 za Furiju, a na semaforu je blještalo čudesnih 0:3.

 Veliku je pobjedu, eto, ostvarila najmlađa engleska selekcija koja je počela utakmicu u ovom stoljeću (prosjek godina samo 23,3).

"Ovo je sjajno! Iako je Španija jedna od najboljih momčadi na svijetu, znali smo da je možemo pobijediti. U prvom smo dijelu fantastično izlazili u kontranapade, u nastavku smo teško živjeli i branili se, ali smo sačuvali prednost", rekao je engleski kapiten i dvostruki asistent Harry Kane.

"Kažnjeni smo za lošu igru u prvom poluvremenu. U nastavku smo se pokušali vratiti, zabili smo dva gola, ali bilo je to premalo. Šteta, atmosfera u Sevilli je bila fantastična i žao mi je što nismo našim navijačima poklonili pobjedu", poručio je španski kapiten i strijelac posljednjeg pogotka na susretu Sergio Ramos.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti