15. 10. 2018 - 13:47
OSTALE SAMO FORMALNOSTI: Mandžo potpisuje ugovor života, ovome...
907
Shares
OSTALE SAMO FORMALNOSTI: Mandžo potpisuje ugovor života, ovome se ni u snu nije nadao!

OSTAJE U TORINU

OSTALE SAMO FORMALNOSTI: Mandžo potpisuje ugovor života, ovome se ni u snu nije nadao!

Sport.ba
15. 10. 2018 - 13:47
0
Shares

Zadnjih se mjeseci, pogotovo prije ali i nakon SP-a, nagađalo kako će se zbog enormne tjelesne potrošnje Mario Mandžukić oprostiti s Juventusom.

No, kakav obrat: sad je sve bliže produljenje ugovora! Mandžukić je zaludio Talijane i sjajno funkcionira s Ronaldom.

Iako je Mandžo napunio 32 godine, klub se ne želi riješiti tog ratnika koji je zakoračio u četvrtu sezonu u crno-bijelom.

Čelnici kluba počeli su pregovore s Mandžukićevim agentima, da ispipaju situaciju prije nego dođu s konkretnom ponudom.

Ugovor mu traje do 2020. godine, a želja kluba je produljenje na još jednu. Zbog sjajnih igara i važnosti za koncepciju i stil koji želi Massimiliano Allegri. Koji je uvijek vjerovao svojoj 17-ici, davao mu odgovornost u najvećim utakmicama, bilo u špici ili na lijevom krilu.

Svi su počeli cijeniti njegov rad za momčad i ono na čemu Mario inzistira cijelu karijeru: Nije važno koliko ja zabijem, važno je što dam momčadi i da pobijedimo. Odlike vođe.

"Mario je nevjerovatan, volim ga! Nemam što puno više reći o njemu", rekao je nedavno Juventusov predsjednik Andrea Agnelli. Izraz respekta, cijenjenosti i zahvalnosti.

Juventus je Mandžukića kupio 2015. za 21 milion eura od Atletica. Zarađuje neto pet miliona eura godišnje. Cifra koja ne bi uplašila Manchester United i Josea Mourinha, koji se oduvijek divi Mandži. Čak je u lipnju bilo nekih stidljivih kontakata.

Ostalo je na njima jer Mandžo nije želio otići iz Torina. A dolaskom Cristiana Ronalda procvao je baš Mandžo! Četiri gola u devet utakmica na početku sezone. I produžetak saradnje bit će samo formalnost.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti