14. 10. 2018 - 22:57
Italijani u sudijskoj nadoknadi do pobjede, Crnogorci...
907
Shares
Italijani u sudijskoj nadoknadi do pobjede, Crnogorci uvjerljivi u gostima

LIGA NACIJA

Italijani u sudijskoj nadoknadi do pobjede, Crnogorci uvjerljivi u gostima

Sport.ba
14. 10. 2018 - 22:57
0
Shares

Poljska i Italija u 4. kolu Lige nacija Grupe A, samo mjesec dana nakon prošlog međusobnog dvoboja u Bologni, imali su priliku u slučaju nečije pobjede, odlučiti koja će ekipa dobiti zadnju priliku sustići neprikosnoveni Portugal u ovoj grupi te izbjeći ispadanje u niži B rang Lige nacije.

Italija je od prvog sudijskog zvižduka furiozno krenula prema Juventusovom golmanu Wojciechu Szczesnyju na vratima poljske reprezentacije. Već u drugoj minuti Jorginho je opalio s ruba šesnaesterca i pogodio prečku. Iduću priliku čekali smo skoro pola sata, a završila je istim ishodom – prečkom. Bio bi to predivan pogodak, ali domaći okvir bio je naklonjen Poljacima.

Najbolji igrač dosadašnjeg dijela susreta golman Szczesny nevjerovatno je odbranio udarac raspoloženog Jorginha u 32. minuti. Ostatak poljske reprezentacije kao da nije došao na utakmicu. Do kraja poluvremena još su zaprijetili Chiellini i Florenzi, ali bez uspjeha.

U drugom poluvremenu konačno smo vidjeli nešto od Poljske. Kamil Grosicki opalio je iz blizine, ali Gianluigi Donnarumma pokazao je da ga nije uspavala besposlenost u prvom poluvremenu.

U 72.minuti ponovno  se dogodio duel istih aktera s istim rezultatom, odnosno obranom talijanskog vratara. Međutim, Arkadiusz Milik iz drugog pokušaja, odmah zatim, prebacuje cijeli gol. Utakmica se u ovom trenutku poprilično otvorila. Federico Bernardeschi je zaprijetio snažnim udarcem, ali također previsoko.

I kad je su treneri krenuli s izmjenama, a utakmica utonula u završne vode, dogodilo se ono što Talijani čekaju više od godinu dana – pobjedonosni pogodak! Igrala se druga minuta sudačke nadokande a Kevin Lasagna je sjajnim skokom gurnuo u priliku Cristiana Biraghija koji je bez problema ugurao loptu u mrežu i dao šansu Italiji čak za prvo mjesto skupine ako im se poklope rezultati.

U preostala dva susreta u rangu C, Izrael je pobijedio Albaniju 2:0 pogocima Hemeda (8') i Sabe (83'), dok je Crna Gora slavila u Litvi 1:4, a golove su postigli Mugosa (10' i 45+1'), Kopitović (35') i Zorić (86').

Što se tiče najniže razine D, vidjeli smo dva remija s istovjetnim rezultatom. Azerbejdžan i Malta te Farski Otoci i Kosovo odigrali su 1:1.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti