14. 10. 2018 - 21:14
JE LI OVO 'NOVI DINAMO'?! Zdravko Mamić uskoro preuzima Široki...
907
Shares
JE LI OVO 'NOVI DINAMO'?! Zdravko Mamić uskoro preuzima Široki Brijeg

ALFA I OMEGA MODRIH

JE LI OVO 'NOVI DINAMO'?! Zdravko Mamić uskoro preuzima Široki Brijeg

Sport.ba
14. 10. 2018 - 21:14
0
Shares

Kako piše portal ŠirokiBrijeg.info, Zdravko Mamić bi u 2019. godini trebao postati dio NK Široki Brijeg. Nakon što je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora Mamić je pobjegao u BiH i nije se vraćao u Hrvatsku iako su iz ove države pokušali sve učiniti da ga BiH izruči na izdržavanje kazne.

Mamić je tako primoran da svoj život bazira isključivo na teritoriji BiH pa tako i ne čudi ova informacija.

S obzirom da je fudbal dio njegovog života, Zdravko Mamić se zainteresovao za ulaganja u fudbal u njegovoj 'novoj' domovini, a odluka je pala na Široki Brijeg koji ima dobru infrastrukturu, omladinski pogon, žensku ekipu i ima prije svega rezultate zadnjih nekoliko godina, ali treba im novac.

Upravo bi im novac mogao donijeti Mamić i pokrenuti klub u cilju postizanja što boljih rezultata. S obzirom na njegovo iskustvo i karizmu on bi definitivno dobro došao ovom klubu, a njegov dolazak vjerovatno znači i dolazak novih igrača i promjenu politike kluba.

Međutim, u svemu ovome ima jedna problem, a to je da se navijači Širokog žestoko protive njegovom dolasku pa će biti zanimljivo pratiti kako će se stvari dalje odvijati.

Na klupi Širokog je da podsjetimo trenutno Goce Sedloski, bivši igrač Dinama, kluba kojeg je Mamić vodio sve ove godine i iz kojeg je izvukao 116 miliona kuna, zbog čega je i osuđen na šest i po godina zatvora.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti