14. 10. 2018 - 10:39
Barca se prisjetila najteže noći posljednjih godina: "Nikada...
907
Shares
Barca se prisjetila najteže noći posljednjih godina:

TEŠKO OŠTEĆENI

Barca se prisjetila najteže noći posljednjih godina: "Nikada to nećemo preboliti, izvinuli su nam se, ali uzalud je"

Sport.ba
14. 10. 2018 - 10:39
0
Shares

Navijači, ali i igrači Bracelone se još ne mogu pomiriti s izgubljenim naslovom prvaka Španije iz 2014. godine. Tada je Atletico remijem (1:1) na Camp Nou u posljednjem kolu nakon 18 godina čekanja osvojio 10. titulu prvaka. Sanchez je tada načeo goste u 34., a Godin u 49. minuti poravnao za slavlje u srcu Katalonije. Međutim, potom je Messi u 63. minuti zabio gol za 2:1, ali je pogodak poništen zbog offsidea - kojeg nije bilo. Kako nije postojao VAR, odluka suca Mateua Lahoza nije se promijenila iako je lopta do Messija stigla od igrača Atletica, a sve to i dalje boli sve u Barceloni.

"Izvinuo nam se jer je poništio Messijev gol. Plakali smo u svlačionici i tada je on ušao. S tim golom bili bismo prvaci", izjavio je Elvio Paolorosso, pomoćnik tadašnjeg trenera Barcelone Tate Martina.

barca3

Nema sumnje da će ovaj događaj zauvijek ostati u sjećanjima navijača Barce, a i ove sezone upravo ove dvije ekipa, uz Sevillu predvode vrh španske La lige, pa su se sjećanja navijača ovog kluba ponovo probudila.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti