12. 10. 2018 - 22:46
Uspavanka na Rujevici, Belgija i Austrija u završnicama do pobjede
907
Shares
Uspavanka na Rujevici, Belgija i Austrija u završnicama do pobjede

LIGA NACIJA

Uspavanka na Rujevici, Belgija i Austrija u završnicama do pobjede

Sport.ba
12. 10. 2018 - 22:46
0
Shares

Selekcije Hrvatske i Engleske u ponovoljenom polufinalu Mundijala u Rusiji remizirali su na Rujevici u mirnoj atmosferi, bez publike. Utakmica je ovo koja će se brzo zaboraviti, a nije bilo ni pretjerano velikih šansi.

1a

Englezi su prvi udarac ka golu uputili u 44. minuti i odmah su mogli stići do vodstva. Dier je pobjegao hrvatskoj odbrani nakon kornera, šutirao glavom, ali je lopta pogodila desnu stativu Livančićevog gola. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a Engleska je dosta ozbiljnije otvorila drugo poluvrijeme. U 51. minuti se Harry Kane našao u odličnoj poziciji, šutirao je iz peterca, ali je lopta ovaj put pogodila prečku gola Hrvatske.

Hrvatska je prvi put u drugom dijelu zaprijetila u 70. minuti kada je Rebić iz obećavajuće pozicije šutirao daleko pored gola. Kane je u 74. minuti zatresao mrežu gola Hrvatske, ali sudija Brych nije pokazao na centar, već je dosudio ofsajd. Do kraja nije bilo promjene rezultata na Rujevici, ostalo je 0:0, pa se Englezi nisu uspjeli osvetiti Hrvatskoj za poraz u polufinalu Mundijala u Rusiji.

Drugi susret večerašnjeg programa u Ligi A je odigran u ovkviru Grupe 2 pošto je Belgija na svom terenu ugostila selekciju Švicarske. Domaći su na kraju slavili sa 2:1. Belgijanci tek u drugo mdijelu stižu do vodstva.

1b

Igrala se 58. minuta kada je sjajnu akciju Crvenih đavola golom za 1:0 krunisao Lukaku. Asistirao mu je Meunier. Švicarci stizu do egala u 76. minuti golom Gavranovića, ali Belgijanci do sva tri boda stižu preko Lukakua u 86. minuti.

Reprezentacija Austrije savladala je Sjevernu Irsku rezultatom 1:0 u 3. kolu Lige B – grupa 3 Lige nacija u kojoj se nalazi i naša reprezentacija.

1bv

U ostalim susretima, Finci su u posljednjim sekundama salvadali Estoniju, Bjelorusija minimalno savladala Luxemburg, a Grci u svom stilu savladali Mađare rezultatom 1:0.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti