12. 10. 2018 - 18:53
Kalinić: Volio bih se vratiti u reprezentaciju Hrvatske jednog...
907
Shares
Kalinić: Volio bih se vratiti u reprezentaciju Hrvatske jednog dana

PROGNANI HRVAT

Kalinić: Volio bih se vratiti u reprezentaciju Hrvatske jednog dana

Sport.ba
12. 10. 2018 - 18:53
0
Shares

vakako jedan od najvećih tragičara u svijetu fudbala ove godine je Nikola Kalinić. Ljetos je bio glavna tema svih svjetskih medija pošto ga je selektor Zlatko Dalić izbacio iz reprezentacije Hrvatske na samom startu Svjetskog Prvenstva, a nakon što su Hrvati zabilježili istorijski uspjeh plasmanom u finale Kalinić je postao predmet podsmjeha. Novinari španskog Asa koji su odradili ovaj intervju ga ipak opisuju kao jako smirenog, čak i pomalo sramežljivog momka, te ga je teško zamisliti u ulozi "buntovnika" kakva mu je dodijeljena nakon ljetošnjeg incidenta u reprezentaciji.

Reprezentacija je naravno i prva tema svakog razgovora s Kalinićem: "Naravno da bih volio da se vratim u reprezentaciju svoje zemlje jednog dana, ali neke stvari moraju da se promijene. Mnogo toga je već ispričano oko svega što se desilo na Svjetskom Prvenstvu, teško mi je zbog toga, i nadam se da razumijete što ne želim više da se vraćam na sve to." Španske kolege uslišili su želju stamenog napadača pa su se prebacili na za njega u ovom trenutku vedrije teme - Atletico Madrid i špansku ligu.

kalina1

"Zaista sam srećan ovdje. Nisam igrao ranije u španskoj ligi, bio sam u Italiji i Engleskoj, ali ovdje se igra potpuno drugačiji fudbal naročito u odnosu na italijansko prvenstvo. Sve ekipe igraju otvoreno, na gol više, nema toliko kalkulisanja kao u Italiji. Nisam mnogo razmišljao kada je stigao poziv od Atletica. To je klub koji godinama igra na vrhunskom nivou, konstantno je u borbi za najvrjednije trofeje i došao sam maksimalno motivisan u želji da dam doprinos u svemu tome."

"Pozvao me lično Diego Simeone, rekao je kako će klub ove sezone igrati veliki broj utakmica, da će biti dovoljno minuta za sve i kako najozbiljnije računa na mene. Kada sam dolazio bilo mi je jasno da neću igrati svaku utakmicu, znao sam gdje dolazim i kakva me konkurencija čeka. Costa i Griezmann su nevjerovatni napadači, vidio sam šta sve mogu i spreman sam čekati svoju priliku a kada je dobijem trudiću se da je iskoristim pa makar igrao minut ili svih 90." Španske novinare zanimalo je i šta konkretno Simeone zahtijeva od Kalinića kada je na terenu.

"Od mene se očekuje isto što i od ostalih napadača - prvo i osnovno da pružim maksimum kako bih pomogao ekipi. Sljedeća najvažnija stvar je da konstantno otvaram prostor svojim saigračima. Ovdje u Atleticu ne očekuju od napadača da misli isključivo o golovima. Mnogo je važnije podrediti se kolektivu, a to nije bio slučaj u svim dosadašnjim ekipama u kojima sam igrao. Ekipa je na prvom mjestu i najvažnije je da cijeli tim izgleda dobro. Individualni učinak je mnogo manje važan, niko vas ne pita za broj golova ukoliko timu dobro ide."

(Sport.ba)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti