11. 10. 2018 - 21:20
Miroljubivi remi u Rizeu: Vrlo dobro prvo poluvrijeme i...
907
Shares
Miroljubivi remi u Rizeu: Vrlo dobro prvo poluvrijeme i uspavanka u nastavku

PRIJATELJSKI MEČ

Miroljubivi remi u Rizeu: Vrlo dobro prvo poluvrijeme i uspavanka u nastavku

Sport.ba
11. 10. 2018 - 21:20
0
Shares

Turska i Bosna i Hercegovina odigrale su večeras 0:0 u Rizeu u prijateljskom susretu. Prvo poluvrijeme ponudilo nam je vrlo dobar fudbal, dok smo uspavanku vidjeli u nastavku.

Zmajevi su u posljednjem nastupu s 1:0 slavili protiv Austrije u Ligi nacija, a u usporedbi s tom utakmicom selektor Robert Prosinečki napravio je čak pet izmjena u sastavu. Van početne postave ostali su Šunjić, Ćivić, Sarić, Bešić i Duljević, a zamijenili su ih Nastić, Vranješ, Cimirot, Krunić i Zakarić.

U šarenom sastavu ipak su 'preživjele' najveće zvijezde Pjanić i Džeko, koje su odigrale prvo poluvrijeme.

S druge strane, Tursku su predovodile zvijezde poput Calhanoglua, Undera, Unala i Ozyakupa.

BiH: Šehić, Todorović, Nastić, Vranješ, Zukanović, Cimirot, Pjanić, Krunić, Višća, Zakarić, Džeko

Turska: Bolat, Ozbayrakli, Yokuslu, Soyuncu, Ozyakup, Calhanoglu, Tekdemir, Unal, Under, Bayram, Kaen Ayhan.

Prvo poluvrijeme ponudilo nam je dobar fudbal, ali golova nije bilo. Ozyakup je u osmoj minuti pokušao s 20-ak metara, ali lopta je otišla preko gola Ibrahima Šehića. 

Prvu pravu priliku vidjeli smo sedam minuta kasnije, kada je Džeko odlično uposlio Višću, koji šutira solidno, ali Bolat brani i odbija u korner. U 18. minuti Zakarić se izborio za loptu u domaćem šesnaestercu, odlično šutirao, a Bolat odbio do Višće. Napadač Basaksehira nije uspio dovesti nas u vodstvo iz veoma izgledne pozicije.

Na suprotnoj strani uzvratili su Under i Calhanoglu, ali promjene rezultata nije bilo. Izdvajamo šut potonjeg igrača Milana u 25. minuti, kada je s 20 metara šutirao neometan pravo u naručje Šehića. Samo minut kasnije Ozaykup je bio u izglednoj situaciji, ali je oklijevao i izborio samo korner.

Pomenuti igrač je u 33. minuti sjajno uposlio Enesa Unala koji je promašio pravi zicer. Ubrzo se ponovo okušao Calhanoglu, ali ostalo je 0:0. Tri minute poslije imali smo slobodnjak iz idealne situacije za Pjanića, ali živi zid je otklonio opasnost. Uskoro je uzvratio Cimirot, koji je sjajno šutirao s vrha kaznenog prostora, a lopta je prozujala kraj stative.

Na poluvremenu je Prosinečki napravio nekoliko promjena: ušli su Begović, Bajić, Milošević i Prcić, a izašli Šehić, Džeko, Pjanić i Višća. U nastavku smo vidjeli mnogo slabiji tempo igre, a na pvu pravu priliku morali smo čekati sve do 68. minute, kada je Under sjajno pronašao sjajnog veznjaka Milana, koji iz izgledne situacije šutira preko gola Asmira Begovića.

Samo dvije minute poslije greška naših na sredini terena, a rezervista Tosun je imao novi zicer kojeg je promašio, tj. poslao pokraj gola. Calhanoglu je imao i u 72. minuti priliku iz slobodnjaka, ali je loše šutirao. Ponovo je Tosun bio u prilici u 84. minuti, ali je atraktivno pokušao kraj gola. Do kraja nije bilo prilika, pa je ostalo 0:0.

Utakmica je selektoru Prosinečkom poslužila kao provjera uoči utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske, koja je na rasporedu u ponedjeljak u Sarajevu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti