11. 10. 2018 - 17:31
Da nije bilo prodaje: O Classico Benfice i Porta bi bio...
907
Shares
Da nije bilo prodaje: O Classico Benfice i Porta bi bio utakmica godine - rame uz rame s El Clasicom!

KAKVI SASTAVI BENFICE I PORTA

Da nije bilo prodaje: O Classico Benfice i Porta bi bio utakmica godine - rame uz rame s El Clasicom!

Sport.ba
11. 10. 2018 - 17:31
0
Shares

Portugalski giganti, Porto i Benfica, među najboljim su izvoznicima top nogometaša u najveće evropske klubove, neki od najboljih igrača današnjice nosili su njihov dres, a da nisu morali prodavati, sad bi derbi dvaju najvećih portugalskih klubova, ili O Classico, bio u rangu El Clasica Barce i Real Madrida, ili barem tu negjde...

U jedanaestorci sastavljenoj od trenutno najboljih aktivnih bivših i sadašnjih igrača Benfice i Porta s jedne strane bili bi ponajbolji golman svijeta Jan Oblak, sjajno krilo PSG-a Angel di Marija, zvijezde Manchester Uniteda Nemanja Matić i Victor Lindelof, najbolji desni bek u Italiji, dok bi s druge igrala trenutačno nezadovoljna Bayernova zvijezda James Rodriguez, prvi strijelac La Lige, praktički cijela odbrana Manchester Cityja, jedan od najboljih lijevih bekova svijeta…

Benfica je u posljednjih nekoliko sezona rasprodala gotovo sve najveće zvijezde, ali u posljednjih nekoliko godina njezin dres nosile su neke od najvećih zvijezda današnjice, piše Germanijak.

Svakako treba istaknuti Jana Oblaka, ponajbolji svjetski golman 2014. godine prodan je u Atletico Madrid za samo 16 miliona eura, a danas vrijedi 70. U prvoj momčadi Benfice proveo je četiri godine, ali samo u zadnjoj sezoni igrao je standardno. Osvojio je trostruku krunu te sezone pa se prodao kod Diega Simeonea.

Nemanja Matić otišao je u Chelsea sezonu prije Oblaka, a u Londonu je kod Mourinha bio glavni igrač. Specijalni ga je povukao za sobom u Manchester United prije dvije sezone i Srbin mu je nezamjenjiv u veznom redu. Mou često posluje s Benficom pa je prije dvije sezone iskrcao 35 miliona eura za Victora Lindelofa, švedski reprezentativac na Old Traffordu ne igra nešto posebno, ali na Mundijalu u zadnjoj liniji švedske reprezentacije pokazao je kako je riječ o top stoperu.

Nositelji igre Benfice bili bi portugalski reprezentativci Goncalo Guedes i Bernardo Silva, bez prvog danas ne možete zamisliti momčad Valencije, a drugi je jedan od najvažnijih igrača u viziji Guardiolinog Cityja. Obojica su u svojoj karijeri nosili crveni dres – Guedes tri sezone do 2017. kad je otišao u PSG, a Silva je jedan od najvećih promašaja kluba iz Lisabona jer se nije naigrao za prvu momčad. Stoga je 2015. godine pobjegao u Monaco iz kojeg je kasnije dogurao do Cityja i reprezentacije.

2

U idealnoj momčadi Benfice sastavljene od aktivnih bivših i sadašnjih igrača ne bi igrao ni jedan igrač iz aktualne momčadi, ali rival Porto imao bi trojicu, golmana Ikera Casillasa, te krila Tellesa i Brahimija.

U napadu bi igrao prvi strijelac La Lige Andre Silva i polušpica Bayerna James Rodriguez, koji bi trebali biti nositelji igre ove momčadi, ali najsnažniji bi bili u odbrani. Defenzivni blok na čelu sa slavnim Casillasom na golu,  sadašnjim stoperima Cityja Mangalom i Otamendijem, te brazilskim reprezentativcima Danilom i Alexom Sandrom na bekovima izgledao bi moćno. Središte vezne linije činio bi dvojac koji je trenutačno u istoj momčadi, jer bi osovinu momčadi činili Ruben Neves - Joao Moutinho, dvojac koji je trenutno zajedno u Wolverhamptonu i igra sjajno u hit momčadi Premier lige.

3

Najveća utakmica portugalskog nogometa, odnosno O Classico, bio bi jedan od najvećih svjetskih derbija, samo koplje ispod španskog El Clasica.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti