11. 10. 2018 - 14:40
Sparsi bolji od Lovčena, Zrinjski tijesno poražen
907
Shares
Sparsi bolji od Lovčena, Zrinjski tijesno poražen

DOMAĆE EKIPE

Sparsi bolji od Lovčena, Zrinjski tijesno poražen

Sport.ba
11. 10. 2018 - 14:40
0
Shares

Utakmicama trećeg kola nastavljeno je takmičenje u ABA 2 Ligi, a bosanskohercegovački predstavnici imali su polovičan učinak igrajući protiv klubova iz Crne Gore. Sarjavski Spars uspio je da na Cetinju dođe do pobjede protiv domaćeg Lovćena nakon velike borbe pred više od 1000 ljubitelja igre pod obručima. Saralije su održavale prednost tokom većeg dijela meča i na kraju su zasluženo stigli do pobjede.

Prvo ime susreta bio je odlični Nemanja Protić koji je postigao odličnih 28 poena. Jedini preostali igrač sa dvocifrenim učinkom u redovima Sparsa bio je iskusni centar Draško Albijanić koji je ovog ljeta stigao upravo iz Lovćena. Albijanić je utakmicu završio s 14 poena.

U drugom duelu bosanskohercegovačkih i crnogorskih klubova takođe je slavio gost. Naime, domaći Zrinjski nakon sjajnog povratka u posljednjoj četvrtini u kojoj je nadoknadio 9 poena razlike ipak je poklekao nakon produžetaka protiv nikšićke Sutjeske. Zrinjski je čak pred posljednji napad u regularnom toku utakmice imao i prednost od tri poena razlike zahvaljujući trojci bivšeg igrača Sutjeske Borisa Bakića, ali je plejmejker gostiju Draško Knežević nakon faula u posljednjem napadu pogodio prvo slobodno bacanje a onda namjerno promašio drugo poslije čega je poentirao za dva i odveo utakmicu u produžetke.

Najefikasniji u redovima Zinjskog bili su Ramljak sa 17, te Todorović i Smajlagić sa po 16 poena. Goste je do pobjede predvodio Nikola Pavlićević sa 20 poena. U četvrtom kolu na rasporedu je bosanskohercegovački derbi pošto će se Spars i Zrinjski međusobno sastati u Sarajevu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti