10. 10. 2018 - 19:55
Messi i ekipa ne žele Vidala: "Ne uklapa se u ekipu"
907
Shares
Messi i ekipa ne žele Vidala:

SUROVI KATALONCI

Messi i ekipa ne žele Vidala: "Ne uklapa se u ekipu"

Sport.ba
10. 10. 2018 - 19:55
0
Shares

Barca u posljednje vrijeme i ne bilježi same pobjede, kao što to navijači očekuju od ove ekipe. Usred rastućih špekulacija i napetosti u Barceloni, tvrdilo se da niz zvijezda prvog tima želi da jedan njihov suigrač napusti tim. Kao što je istaknuto na Sportu, ljetno pojačanje Arturo Vidal privlači neželjenu pozornost svojom aktivnošću na društvenim medijima, jer se borio da postane regularan pod vodstvom trenera Ernesta Valverdea do sada ove sezone.

barcc

Zauzvrat, on je sada javno priznao svoju frustraciju nad situacijom, što vjerovatno neće dobro proći sa njegovim suigračima ili Valverdeom. 31-godišnjak je do sada u ovoj sezoni odigrao ukupno devet utakmice. Iako je ulazio kasno protiv PSV-a i Tottenhama u Ligi prvaka, što je ukupno osam minuta igre, dok je bio ostavljen na klupi u dvije od tri La Ligaške utakmice. Kao rezultat toga, lako je vidjeti zašto je bio frustriran.

Očajnički želi igrati istaknutiju ulogu, ali možda je mogao bolje izraziti tu emociju. Prema riječima Don Balona, to je dovelo do problema sa njegovim suigračima iz Barcelone, dok je čak potvrđeno da su Lionel Messi, Gerar Pique, Philippe Coutinho i Luis Suarez već rekli da se on ne uklapa u kulturu kluba i dodano je da žele da on ode iz kluba. Ipak, Valverde će o ovoj odluci morati dva puta razmisliti pošto će ova sezona biti izuzetno naporna, a svježina i kvalitet sa klupe su od neizmjerne važnosti.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti