10. 10. 2018 - 15:50
Lino Červar izabrao igrače za kvalifikacije za EP 2020.
907
Shares
Lino Červar izabrao igrače za kvalifikacije za EP 2020.

PRED DUELE SA ŠVICARSKOM I BELGIJOM

Lino Červar izabrao igrače za kvalifikacije za EP 2020.

Sport.ba
10. 10. 2018 - 15:50
0
Shares

Selektor hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Švicarske i Belgije.

Hrvatska će prvo ugostiti Švicarce u Osijeku u dvorani “Gradski vrt“ 25. oktobra, a nakon jednog treninga slijedi utakmica drugog kola skupine “2“ protiv Belgije koja se igra 28. oktobra u Leuvenu u Belgiji.

"Nakon što smo odradili prvi zadatak, a to je osiguran plasman na Svjetsko prvenstvo u siječnju, preostaje nam prije priprema za SP drugi zadatak, jednako važan, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. To nam je drugi najvažniji zadatak ove godine koji želimo apsolvirati. Vrlo brzo ćemo izaći s 18 igrača koji će konkurirati za ova dva kvalifikacijska meča u Osijeku i u Belgiji. Okupljamo se 22. listopada u Zagrebu odakle krećemo prema Osijeku", kazao je izbornik hrvatskih rukometaša.

Červar je ocijenio kako utakmica sa Švicarskom neće biti nimalo laka te najavio kako će od igrača tražiti maksimalno zalaganje, kao i u prvoj utakmici odigranoj protiv Crne Gore.

Osim Švicarske i Belgije u kvalifikacijskoj skupini “2“ je još i Srbija, a plasman na EHF EURO 2020 izborit će prve dvije momčadi te četiri najbolje trećeplasirane iz svake od osam skupina. Izravan plasman osigurali domaćini Austrija, Švedska i Norveška te branitelj naslova Španjolska. Europsko prvenstvo 2020. prvo je koje će se igrati s 24 momčadi.

Reprezentacija se okuplja 22. oktobra u 12 sati u Zagrebu nakon čega će krenuti put Osijeka.

Na Červarovom popisu su: Marin Šego, Mate Šunjić, Ivan Stevanović, Filip Ivić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Ivan Vida, Manuel Štrlek, David Mandić, Lovro Mihić, Željko Musa, Kristian Bećiri, Marin Šipić, Marino Marić, Krešimir Kozina, Marko Mamić, Halil Jaganjac,Damir Bičanić, Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Domagoj Pavlović, Igor Karačić, Jakov Vranković, Luka Stepančić, Ivan Martinović, Luka Šebetić, Šime Ivić i Alen Blažević.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti